Palstaviljely

Palstaviljely on virkistävä, hauska, edullinen, ekologinen ja hyvinvointia edistävä harrastus – vuokraa oma palstasi!

Palstoja on vielä vapaina ja ne voi varata Oulu10 -palvelusta. 

eVaraus-verkkopalvelu ei ole käytössä heinäkuussa 2022. Normaalisti palstan vuokraus tehdään  eVaraus-verkkopalveluna.  Kesällä 2021 palstaa viljelleiden uudelleenvarausjakso alkaa 28.3.2022 ja päättyy 2.5.2022 klo 8:00.

Uudelleenvarausjakson jälkeen vapaana olevia palstoja voi vuokrata 2.5. klo 8.00 lähtien 30.6.2022 saakka e-varauspalvelusta tai Torikadun Oulu10-palvelusta aukioloaikoina. 

e-varauspalveluun  

e-varauspalvelun käyttöohjeet

Mikäli valtuutat jonkun toisen henkilön vuokraamaan palstan puolestasi OULU10:ssä, tee valtakirja, josta käy ilmi nimesi, henkilötunnus, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Palstan hinta vuonna 2022 on 21,19 € (alv. 0%, 27 § verottomuus). eVarauspalvelu avataan maaliskuun aikana niille palstanviljelijöille, joilla on ollut varaus v. 2021. Mikäli palstaa ei ole varattu ja maksettu määräaikaan mennessä, vapautuu palsta automaattisesti vuokrattavaksi.
 

Palsta on käytettävissä keväällä palstaviljelyalueen muokkauksen ja palstojen numeroinnin jälkeen 30.9.2022 saakka. Monivuotisia palstoja ei muokata. Karinkannan taaimmainen pelto-alue on muutettu monivuotiseen käyttöön, samoin osa Mustasuon palstoista. Ellinsuo on ollut monivuotisena viljelyalueena jo pitkään.

Palstaviljelyalueet 2022

Viljelypalstan vuokrausehdot

Tietoa viljelystä Viherkujan palstaviljelyalueella Hietasaaressa

 

Palstaviljelyalueet 2022
 

Päivitetty 7.10.2022

Palstaviljelyalueiden viljelykausi on päättynyt ja syyskynnöt alkavat viikolla 41.
Kerääthän omalta palstaltasi kaikki tavarat (lapiot yms) pois, jotta kyntäminen onnistuu. 

 

Vesipisteiden kokeilujakso on päättynyt. Vesisäiliöiden täyttäminen päättyy ja säiliöt poistetaan palstaviljelyalueilta, kun jäljelle jäänyt kasteluvesi on käytetty.

Vesipisteiden kokeilujakso aloitetaan neljällä palstaviljelyalueellaPalstaviljelyalueet ovat: Hiironen, Mustasuo, Saarelansaari ja Viherkuja.

Palstaviljelyalueiden uudet kartat päivitetty. Palstaviljelyalueista uusimmat syksyllä 2021 otetut viljavuustutkimusten näytteet on merkitty alueittain palstaviljelyalueiden karttoihin. Viljavuustutkimusten tulokset löytyvät kohdasta Viljavuustutkimus 2021.

Hietasaari II alue toimii edelleen vara-alueena vuonna 2022. Alue poistuu käytöstä vuonna 2023.

Viherkuja otettiin käyttöön kesäkuussa 2022.

Viherkujan varaus ei tapahdu e-varauspalvelun kautta, Viherkujan varaukset tehdään Oulu 10-palvelusta aukioloaikana osoitteesta Saaristonkatu 8.

Hietasaaressa (Hietasaari I, Hietasaari II ja Hietasaari III) palstaa vuonna 2020 ja 2021 vuokranneet ovat etusijalla Viherkujan varauksiin.

Pääsääntö vedentoimittamisessa on, että viljelijä toimittaa veden paikalle itse, koska alueilla ei ole vesipisteitä, paitsi Hietasaaressa, jossa Jaalakujan ja Holstinsalmentien kulmassa on maksullinen vedenottopaikka. Avaimen saa lunastaa Oulu10:stä. Veden toimittamista palstaviljelyalueille suunnitellaan ja kokeillaan joillekin kohteille kesällä 2022.    

 

Palstojen kevätkyntö alkaa, kun routa on sulanut ja pellot kuivahtaneet. Viljelyn on yleensä voinut aloittaa kesäkuun ensimmäisen viikon tienoilla. 

 

Palstaviljelyalueiden valmistumistilanne:

Alue: Tilanne, päivitetty 3.6.2022  

Ellinsuo

 Valmis

Hietasaari II

 Valmis

Hiironen

 Valmis

Juurus

 Valmis

Kaakkuri 

 Valmis

Karinkanta

 Valmis

Kuivasjärvi

 Valmis

Mustasuo

 Valmis

Saarelansaari   

 Valmis

Viherkuja

 Valmis

 

Yleistä viljelypalstojen vuokrauksesta

Oulun kaupunki varaa ja vuokraa vuosittain viljelypalstoja eri puolilta kaupunkia. Palstan koko on noin 10*10 m ja koko voi hieman vaihdella. Kaikki palstat ovat kuitenkin samanhintaisia. Vuonna 2022 alueita on 10 kpl Kaakkurista Herukkaan ja Hietasaaresta Saarelaan ja Juurukseen rajoittuvalla alueella.

 

Kartat palstaviljelyalueista

Aluekohtaiset palstakartat ovat suuntaa-antavia, pieniä muutoksia voi olla, esim. muutamia palstoja on jouduttu poistamaan käytöstä kunnallisteknisen rakentamisen, tehtyjen ojien ym. vuoksi. 

 

Vinkkejä viljelyyn

Luonnonmukaista tauti- ja tuholaistorjuntaa 

Lannoitusvaihtoehtoja

Perunalajikkeita 

Sipulin viljely

 

Palstojen vuokraus

e-varauspalveluun

Oulu10-palvelut

Käyntiosoite: Torikatu 10
Puhelin: 08 558 558 00
Katso aukioloajat palvelupisteen verkkosvuilta
s-posti: oulu10[at]ouka.fi

Anna palautetta