Palstaviljely

Palstaviljely on virkistävä, hauska, edullinen, ekologinen ja hyvinvointia edistävä harrastus – vuokraa oma palstasi!

Palstan vuokraus tehdään  eVaraus-verkkopalveluna.  Kesällä 2019 palstaa viljelleiden  uudelleenvarausjakso alkoi 21.3.2020 ja päättyi 18.5.2020 klo 8:00  

Uudelleenvarausjakson jälkeen vapaana olevia palstoja voi vuokrata 18.5. klo 8.00 lähtien e-varauspalvelusta tai  Torikadun Oulu10-palvelusta aukioloaikoina. 

 

e-varauspalveluun  

e-varauspalvelun käyttöohjeet

 

Mikäli valtuutat jonkun toisen henkilön vuokraamaan palstan puolestasi OULU10:ssä, tee valtakirja, josta käy ilmi nimesi, henkilötunnus, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.
 

Palstan hinta vuonna 2020 on 19,26 € (alv. 0%, 27 § verottomuus). eVarauspalvelu avataan maaliskuun aikana niille palstanviljelijöille, joilla on ollut varaus v. 2019. Mikäli palstaa ei ole varattu ja maksettu määräaikaan mennessä, vapautuu palsta automaattisesti vuokrattavaksi.

Palsta on käytettävissä keväällä palstaviljelyalueen muokkauksen ja palstojen numeroinnin jälkeen 30.9. saakka. Monivuotisia palstoja ei muokata. Karinkannan taaimmainen pelto-alue on muutettu monivuotiseen käyttöön, samoin osa Mustasuon palstoista. Uudet monivuotiset palstat karhitaan vielä kerran keväällä 2020. Ellinsuo on ollut monivuotisena viljelyalueena jo pitkään.

Hietasaari 1 ja 2 alueilla palstaviljely jatkunee kesällä 2021. Päivitetään tieto, kun se varmistuu.

Hietasaari 3 alueella viljelyä ei enää jatketa, sillä ko. alueelle rakentuu siirtolapuutarha.   

Hietasaaressa palstaa v. 2020/2021 vuokranneet ovat etusijalla, kun uuden palstaviljelyalueen palstoja aletaan vuokrata alueen valmistuttua. 

Pääsääntö vedentoimittamisessa on, että viljelijä toimittaa veden paikalle itse, koska alueilla ei ole vesipisteitä, paitsi Hietasaaressa, jossa Jaalakujan ja Holstinsalmentien kulmassa on maksullinen vedenottopaikka. Avaimen saa lunastaa Oulu10:stä.

 
Palstojen syyskynnöt aloitetaan viimeistään lokakuun toisella viikolla (vko 41). Mikäli palstalla on vielä satoa, se on syytä kerätä pois su 4.10. mennessä. 
 

Palstojen valmistumistilanne:  

Alue: Tilanne, päivitetty 3.6.2020 
Ellinsuo Valmis
Hietasaari 1

Valmis

Hietasaari 2 Valmis
Hietasaari 3 Valmis
Hiironen Valmis
Juurus Valmis
Kaakkuri Valmis
Karinkanta Valmis
Kuivasjärvi Valmis
Mustasuo Valmis
Saarelansaari Valmis

 

 

Yleistä palstojen vuokrauksesta

Oulun kaupunki varaa ja vuokraa vuosittain viljelypalstoja eri puolilta kaupunkia. Vuonna 2020 alueita on kaikkiaan 11 kpl Kaakkurista Herukkaan ja Hietasaaresta Saarelaan ja Juurukseen rajoittuvalla alueella.

  • pääosin yksivuotisia vuokrasopimuksia
  • monivuotisia vuosittain uusittavalla varauksella Ellinsuon, Mustasuon ja Karinkannan alueilla

Viljelypalstojen vuokraus jatkuu kylvökauden loppuun saakka. Palstoja on tarjolla noin 800 kpl, suosituimmat paikat löytyvät Hietasaaresta ja Saarelansaaresta.

Kartat viljelyalueista

Aluekohtaiset palstakartat ovat suuntaa-antavia, pieniä muutoksia voi olla, esim. muutamia palstoja on jouduttu poistamaan käytöstä kunnallisteknisen rakentamisen, tehtyjen ojien ym. vuoksi.

Vinkkejä viljelyyn

Luonnonmukaista tauti- ja tuholaistorjuntaa 

Lannoitusvaihtoehtoja

Perunalajikkeita 

Sipulin viljely

 

 

Palstojen vuokraus

e-varauspalveluun   

Oulu10-palvelut

Avoinna: ma-to 8-18 ja pe 8-16
Käyntiosoite: Torikatu 10
Puhelin: 08 558 558 00
www.ouka.fi/oulu10
s-posti: oulu10[at]ouka.fi

Anna palautetta