Talven pyöräilijä - Ympäristö ja luonto - Oulun kaupunki

Talven pyöräilijä 4 –kampanja Talven pyöräilijä 4 –kampanja

Kolme edellistä Talven pyöräilijä -kampanjaa on koulinut yli 200 kesäpyöräilijää pesunkestäviksi oululaisiksi talvipyöräilijöiksi. Tulokset ja palaute aikaisemmista kampanjoista ovat olleet erittäin myönteisiä. Talven läpi arkipyöräilyään jatkaneet ovat kokeneet kampanjalla olleen positiivinen vaikutus omaan jaksamiseen ja yleiseen hyvinvointiin.

Marraskuun 15 päivä alkavan kampanjaan ilmoittautuminen on nyt avattu! Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus yhdessä Pohjois-Pohjanmaan Liikunnan ja Pyöräilykuntien verkoston kanssa järjestää ”Talven pyöräilijä” -kampanjan Oulun seudulla nyt neljättä kertaa. Kampanjalla pyritään kannustamaan ensisijaisesti talveksi pyöräilynsä syystä tai toisesta lopettavia henkilöitä jatkamaan pyöräilyä yli talven.

Kampanja uudistuu

Tänä talvena kaikki pääsevät halutessaan jollakin tavalla mukaan. Haluamme erityisesti työnantajia talkoisiin mukaan, sillä arkiliikunnan hyödyt ovat kiistattomat etenkin työnantajille virkeämmän ja terveemmän työvoiman kautta. Tarjolla on kolmenlaista keinoa hypätä kampanjan kelkkaan:

 1. Talven Pyöräilijä 4 -kampanjajoukkue ”Polokimet”: Kampanjan omaan joukkueeseen valitaan max. 50 henkilöä. jotka eivät ole aikaisemmin talvisin pyöräilleet. Tälle porukalle tarjotaan kampanjan puitteissa talvipyöräilyyn tarvittava varustus (nastarengas, kypärä, pyörävalo), jos niitä ei entuudestaan löydy. 
   
 2. Työnantajien omat Talven Pyöräilijä 4 -joukkueet: Työnantaja mukaan ja perustamaan omaa joukkuetta kampanjaan! Työnantaja sitoutuu tarjoamaan oman työpaikan osallistuville henkilöille tarvittavan varustuksen. Työpaikalle perustetaan tarvittaessa kaksi joukkuetta: “Rookiet” ja “Veteraanit” aikaisemman talvipyöräilykokemuksen mukaan. TOIMINTAOHJE TYÖNANTAJALLE
   
 3. Talvipyöräilytehtävärastit: Ihan kaikille talvisin pyöräileville leikkimielinen kilpailu, johon osallistumalla voi voittaa tuotepalkintoja. Mukaan pääsee tulostamalla itselleen tehtäväkortin ja toimimalla siinä esitettyjen ohjeiden mukaisesti. Tehtävää koko talveksi! Linkki: Rastikortti 

Ykkös- ja kakkoskohdan joukkueet raportoivat pyöräilemiään matkojaan kilometrikisa.fi –raportointijärjestelmään. Talvipyöräilyn tehtävärastien suorittaminen ei vaadi kilometrien raportoimista, vaan tehtäväkortin tehtävien suorittamisen kuvaamista ja raportointia some-kanaviin.

Polokimet -joukkueen valintakriteerejä ovat:

 • Pyöräilet aktiivisesti arkimatkojaan sulaan aikaan (huhtikuu – lokakuu)
 • Olet aikaisemmin lopettanut pyöräilyn talven tullen
 • Sitoudut pyöräilemään vähintään 2-3 arkimatkaansa joka viikko talven 2016–2017 ajan
 • Olet ennakkoluuloton ja reipas henkilö

Yhteensä talven 2016–2017 kampanjajoukkueeseen otetaan max. 50 henkilöä mukaan. Kampanjajoukkueeseen valittaville henkilöille tarjotaan:

 • nastarengas eturenkaaseen (jos ei ole, ei koske erikoisrenkaita)
 • pyöräilykypärä (jos ei ole)
 • valo pyörään (jos ei ole)
 • ryhmäpainetta ja kannustamista

Kampanja aloitetaan 15.11.2016 ja se kestää 30.3.2017 saakka. Polokimet -joukkueeseen pääsevät valitaan ilmoittautuneiden joukosta ja heille ilmoitetaan valinnasta henkilökohtaisesti. Valittuja henkilöitä ei erikseen vakuuteta, vaan jokainen osallistuja huolehtii omasta vakuutusturvastaan.

Lisätiedot:
Tapahtumakoordinaattori, Timo Perälä, Navico Oy, p. 040 7060 415, timo.perala@navico.fi 

 
Yhteistyössä