Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Tiedotteet korona

< Takaisin

Kaupungin johtoryhmä: Maskisuosituksesta kouluissa ja yleisissä tiloissa voidaan luopua

Oulun koronaepidemiatilanne on hyvä. Vaikka tartuntatapaukset ovat hienoisessa nousussa, sairaalahoidon tarve on maltillinen. Syynä tähän on jatkuvasti nouseva rokotekattavuus.

Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi eilen 21.9. kokouksessaan, että epidemian suhteen palataan perustasolle koko Pohjois-Pohjanmaan alueella. Samalla suositellaan siirtymään alueella pääosin perustason maskisuositukseen.

Kaupungin johtoryhmä kokoontui tänään 22.9. linjaamaan koronasuosituksista Oulun kaupungissa. Johtoryhmä linjasi, että kaupungin maskisuositus päivitetään perustasolle:

  •  Maskisuositus ei ole enää voimassa yleisesti sisätiloissa (esim. koulut, työpaikat, kaupat)
  • Maskisuositus poistuu kohtalaisen ja vähäisen riskin tilanteissa, joihin kuuluvat mm. messut, hengelliset kokoontumiset, kirjastot, konsertit, teatterit, koulut, yliopistot, uimahallit ja päivittäistavarakaupat
  • Maskien käyttöä suositellaan edelleen joukkoliikenteessä, koronatestin yhteydessä, ulkomailta tullessa sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle ja toimipisteissä vieraileville
  • Maskia suositellaan käytettäväksi tilanteissa, joissa 1 metrin etäisyyden pitäminen on vaikeaa
  • Maskisuositus on edelleen voimassa THL:n määrittelemien merkittävän tautiriskin tilanteissa. Näitä ovat mm. massakonsertit ja urheilukatsomot, joissa istumapaikkojen määrittelyssä ei ole turvavälejä huomioitu. Tarkka listaus merkittävien tautiriskin tilanteista löytyy THL:n sivuilta.

Johtoryhmä muistuttaa, että suositus etätyöstä sekä etäkokouskäytännöistä jäävät voimaan. Kaupungin kokoustiloja koskevat henkilömäärärajoitukset pidetään voimassa.

Oulun kaupungin johtoryhmä kiittää kaikkia kaupunkilaisia Oulun hyvästä koronatilanteesta. Oululaiset ovat noudattaneet ohjeita, suosituksia ja rajoituksia hyvin ja olleet niiden suhteen huolellisia, kärsivällisiä ja ymmärtäväisiä. Koronapandemia ei ole kuitenkaan ohi, ja kaikkien yli 12-vuotiaisen on syytä ottaa kaksi rokoteannosta. Vain riittävä rokotekattavuus mahdollistaa yhteiskunnan palaamisen normaaliin arkeen vuoden loppuun mennessä.

Ajantasaiset koronatiedot löytyvät osoitteesta www.ouka.fi/korona.

Jakolinkki