Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Tiedotteet korona

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 1.11.2021 – uusien tartuntojen määrä kasvussa

Oulun epidemiatilanne on jonkin verran kiihtymässä, uusien tartuntojen määrän kasvaessa. Sairaalahoidon tarve ei ole kasvussa ja rokotekattavuus nousee. Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu arvioimaan tilannetta tiistaina 2.11.2021.

Viikolla 43 rokotettiin 3080 henkilöä, joista noin 2200 kakkosrokotetta, 780 ykkösrokotetta ja 79 kolmosrokotetta.  Rokotustavoitteessa (>85 %) ovat ykkösannosten osalta kaikki yli 40-vuotiaat, ja toisen annoksen osalta yli 45-vuotiaat. Eniten rokotustavoitteen alapuolella ovat ykkösannosten osalta 12-15-vuotiaat (74,2 %) ja 25-29-vuotiaat (77,9 %).

Viime viikon (vko 43) uusien tartuntojen määrä kasvoi 48% edelliseen viikkoon verrattuna. Altistuneiden määrä kasvoi noin 51%. Joukkoaltistumisia ei tullut ilmi.

Tartuntalähteinä viikolla 43 olivat perheen sisäiset tartunnat (44 %), yksityiset tapaamiset (22%). Tuntemattomasta lähteestä olevien tartuntojen osuus pieneni selvästi 18 prosenttiin.

Näytteenotto säilyi lähes ennallaan edellisen viikon tasolla. Positiivisten näytteiden osuus nousi selvästi 11,5 prosenttiin.

 

Tartunnat palvelukodeissa

Palvelukoti Humana Kotikylä Lipporannassa on todettu viime viikonlopun aikana yksi uusi koronatartunta työntekijällä. Palvelukodissa on nyt todettu yhteensä 7 koronatartuntaa asukkailla ja 3 tartuntaa työntekijöillä. Yksi tartunnan saanut asukas on menehtynyt.

Rajakylän hoivan Sanninkodissa on todettu viime viikonlopun aikana 2 uutta koronatartuntaa. Sanninkodissa on nyt todettu yhteensä 3 koronatartuntaa asukkailla ja 3 tartuntaa työntekijöillä.

 

Viime viikon 43 tiedot

 • Tartunnat viime viikolla 226, edellisellä 153, kasvussa
 • Karanteeniin viime viikolla 407, edellisellä 269, nousussa
 • Joukkoaltistumiset viime viikolla 0 edellisellä viikolla 0

Oulun kaupunki ei enää tiedota yleisiä altistumisen mahdollisuuksia.

 • Ilmaantuvuus Oulu 31.10.2021 edelliset 14 vrk / 100 000 asukasta: 154, kasvussa
 • Sairaalahoidossa OKS 1 potilasta, OYS 6 potilasta, tasainen
 • Testatut viime viikolla 1295, tasainen
 • Positiivisten osuus oululaisten näytteistä viime viikolla 11,5%, nousussa (sisältää vain Nordlabissa analysoidut näytteet)
 • Rokotetut 156 617, 74,8% oululaisista (1. rokote), 68,2% (2. rokote).

 

Tällä viikolla (vko 44) rokotetaan

 • Limingan­tullin rokotuspisteellä (Nuottasaarentie 5), jonne voi varata ajan tai saapua aikaa varaamatta. Ilman ajanvarausta toimivat walk in -linjat ovat avoinna ma-ti klo 8.30-15.30, ke-to klo 10.30-17.30 ja pe klo 8.30-15.30. Limingantullissa annetaan Modernan ja Biontech-Pfizerin rokotteita.
 • Pop up -rokotuspisteellä Ideapark Oulussa. Ilman ajanvarausta toimiva pop up -rokotuspiste on avoinna keskiviikkona 3.11. klo 16-18 ja torstaina 4.11. klo 14-18. Ideapark Oulun Pop up -rokotuspisteellä annetaan Modernan ja Biontech-Pfizerin rokotteita. Seuraavalla viikolla Ideaparkin rokotuspiste on avoinna keskiviikkona 10.11. klo 14-18 ja torstaina 11.11. klo 14-18.
 • Kolmansia rokotteita annetaan, kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään 6 kuukautta 80-vuotta täyttäneille, palvelukotien asukkaille, lääketieteellisille riskiryhmille 1 ja 2 sekä lyhyellä annosvälillä rokotetuille naisille ja 30 vuotta täyttäneille miehille. Kolmansia rokotteita annetaan lisäksi voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Uusien ikäryhmien ajanvarauksen avaamisesta kolmansia rokotteita varten tiedotetaan erikseen.
 • influenssarokotusten antaminen on aloitettu. Katso lisätiedot sivulta Influenssarokotukset.

Rokotusväli on Oulussa kuusi viikkoa ensimmäisen ja toisen koronarokotuksen välillä.

 

Rokottamattomat ja yhden rokotteen saaneet testiin lievissäkin oireissa

Kahdesti rokotettuja lieväoireisia henkilöitä ei enää testata, paitsi jos on kyse sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijästä, koronalle viimeisen kahden viikon aikana altistuneesta henkilöstä, immuunipuutteesta sairauden tai hoidon (elinsiirtopotilas tai aktiivinen syöpähoito) vuoksi kärsivästä henkilöstä tai henkilöstä, jolla on vakavalle koronavirustaudille altistavia tekijöitä.

Rokottamattomien ja kertaalleen rokotettujen on edelleen syytä hakeutua koronatestiin lievissäkin flunssa-, vatsa- ja yleisoireissa. Oululaiset voivat varata ajan maksuttomaan koronanäytteenottoon Pihlajalinnan testauspisteelle, joka sijaitsee Rehapoliksessa. Pihlajalinnan drive-in-näytteenottopiste Oritkarissa on suljettu.

Oulun kaupungin omat näytteenottopisteet sijaitsevat Alasintien näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisätiedot: www.ouka.fi/korona

 

Omasta terveysturvallisuudesta tulee huolehtia

Koska koronaepidemia on edelleen aktiivinen, jokaisen tulee huolehtia omasta terveysturvallisuudesta. 

Oleellista on julkisissa sisätiloissa turvaetäisyyden säilyttäminen oman ruokakunnan ulkopuolisiin henkilöihin (sisätiloissa >2 m), korostettu käsihygienia (pesut ja/tai käsihuuhteen käyttö) ja maskin käyttö joukkoliikennevälineissä, testin yhteydessä, ulkomailta tullessa, korkean riskin tilaisuuksissa (THL riskitaulukko) ja silloin kun turvaetäisyyttä ei voi noudattaa (perustason maskisuositus tullut voimaan Oulussa 22.9.2021). Etätyösuositus on päättynyt Oulun alueella 15.10.2021.

Karanteeniohjeet löytyvät sivulta ouka.fi/karanteeni

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

Jakolinkki