Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Tiedotteet korona

< Takaisin

Lasten ja nuorten ryhmäharrastukset voivat alkaa uudestaan Oulussa – hyvinvointilautakunta päätti tilojen avaamisesta harrastuksia varten

Epidemian tasaantumisen vuoksi Oulun kaupungin johtoryhmä ja hyvinvointilautakunta ovat tänään päättäneet sallia alle 18-vuotiaiden nuorten ja lasten ryhmämuotoista sisäharrastustoimintaa sekä avanneet niitä koskeva tilat. Yli 18-vuotiaiden osalta ryhmäharrastustoiminnan keskeyttäminen jatkuu, rajoitus on voimassa 1.2.2021 saakka. Lisäksi abiturientit palaavat lähiopetukseen 21.1. alkaen.

Tilat avataan heti, kun se on mahdollista, mutta kaikki eivät kuitenkaan aukea vielä huomenna 21.1.2021. Oulun kaupunki tiedottaa tilojen avautumisesta tarkemmin heti, kun siitä on tarkempaa tietoa. Tilat ovat olleet suljettuna koronavirusepidemian vuoksi.

Katso tiedote tilojen avautumisesta (julkaistu 21.1.2021)

Muilta osin rajoitukset säilyvät ennallaan. Nämä päätökset ovat voimassa 1.2.2021 asti. Asiasta päätti hyvinvointilautakunta johtoryhmän suosituksesta.

Tilannekuvaa ja rajoitusten tarvetta tarkastellaan seuraavan kerran alueellisessa koordinaatioryhmässä tiistaina 26.1. ja kaupungin johtoryhmässä sekä hyvinvointilautakunnassa keskiviikkona 27.1.2021. 

 

Oulun kaupungin hyvinvointilautakunnan kokouksen 20.1.2021 päätös

Hyvinvointilautakunta on tartuntatautilaissa tarkoitettu kunnan tartuntatautien torjunnasta vastaava toimielin, jolla on oikeus päättää toimialueellaan toimitilojen sulkemisesta sekä yleisten kokousten tai yleisötilaisuuksien kieltämisestä.

Hyvinvointilautakunta päätti tänään 20.1.2021 kokouksessaan kaupungin johtoryhmän suosituksesta, että Oulun kaupungin hallinnoimia tiloja avataan alle 18-vuotiaiden ryhmämuotoiselle harrastustoiminnalle seuraavasti:

  • kuntosalit, ryhmäliikuntaan, kontaktilajeihin, joukkueurheiluun sekä muuhun vastaavaan liikuntaan tai urheiluun tai muuhun ryhmäharrastetoimintaan (esim. koulutilojen iltakäyttö) käytettävät varsinaiset tilat ja niihin liittyvät tukitilat (pukukopit) avataan alle 18-vuotiaiden ryhmämuotoiseen harrastamiseen ajalle 21.1.-1.2.2021. Aiemmin annetut koronaohjeet harrastusryhmille on huomioitava.
  • Uimahallit avataan alle 18-vuotiaiden ryhmämuotoiselle harrastustoiminnalle sekä läheteperusteiselle kuntoutukselle. Uimahallin käyttö läheteperusteiselle kuntoutukselle vaatii fysioterapeutin tai kuntohoitajan läsnäoloa.
  • Yli 18-vuotiaille tilat pysyvät suljettuina aiemman päätöksen mukaisesti 1.2.2021 saakka, tämä koskee myös harrastavien lasten vanhempia.
  • Yleisötilaisuuksiin tarkoitetut tilat (mm. kirjastot, nuorisotilat ja museot ja muut kulttuurilaitokset) pysyvät suljettuina aiemman päätöksen mukaisesti 1.2.2021 saakka.

Lisäksi hyvinvointilautakunta päätti kokoontua 27.1.2020 kello 15 päättämään mahdollisesta rajoitusten purkamisesta tai laajentamisesta aiemmin, mikäli koronatilanne sen vaatii.

Hyvinvointilautakunnan kokouksen 20.1.2021 esityslista.

Päivitys 28.1.2021: Tarkennettu uimahalliin lääkinnälliseen kuntoutukseen tulevien kohtaa hyvinvointilautakunnan päätöksen 27.1.2021 perusteella.

 

 

Jakolinkki