Tiedotteet korona

< Takaisin

Päiväkodit toiminnassa, kaupunki suosittelee lasten hoitamista kotona

Päivitetty 24.3.2020 klo 14

Hallituksen koronatiedotustilanteessa 16.3.2020 kerrottiin koronaepidemian leviämisen Suomessa nopeutuneen. Tämän vuoksi valtioneuvosto ja hallitus on ottanut käyttöön toimenpiteitä myös varhaiskasvatuspalveluiden järjestämisessä:

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa, siis päiväkodit toimivat edelleen. Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti.  

Valtioneuvosto ja hallitus on suositellut myös, että tästä päivästä lähtien ne vanhemmat ja huoltajat, joilla on mahdollisuus pitää lapset kotona, tekevät niin. Tämä päätös on toistaiseksi voimassa 13.4.2020 saakka.

Oulun kaupunki suosittelee, että infektio-oireiset lapset eivät mene kouluun tai päiväkotiin 25.3. alkaen. Tämä koskee lapsia, joilla on lieviäkin oireita, kuten nuhaa, yskää tai kurkkukipua. 
Infektio-oireisia lapsia ei päiväkotiin ja kouluun keskiviikosta 25.3. alkaen (24.3.2020)

Päiväkotien toiminnassa voi olla muutoksia käytännön järjestelyissä.

Avoimet varhaiskasvatuskerhot ja perhekerhot keskeytyvät 13.4.2020 saakka.

Tämän poikkeusjärjestelyn aikana ei asiakasmaksuja periltä niiltä perheiltä, jotka hoitavat lapsensa kotona. Eli päiväkodeissa olevien lasten huoltajille hyvitetään varhaiskasvatusmaksua mikäli lapsi on poissa yhtäjaksoisesti  koko 18.3. -13.4 2020 välisen ajan. Ehtona on että poissaolo on yhtenäinen. 

Hyvät vanhemmat

Huom! Kunnallisten päiväkotien asiakasperheet voivat tehdä palvelutakuusopimuksen, jos huoltaja joutuu työttömäksi tai lomautetuksi koronan vuoksi.

 

Mika Penttilä, sivistys- ja kulttuurijohtaja
Ulla Rissanen, varhaiskasvatusjohtaja

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona