Tiedotteet korona

< Takaisin

Varhaiskasvatukseen liittyvät rajoitukset poistuvat 14.5. alkaen

Päivitetty 29.4.2020 Hallitus poisti koronapandemiaan liittyvät varhaiskasvatuksen rajoitukset 14.5. alkaen
 

Hallitus päätti 29.4.2020, että varhaiskasvatusta koskevat koronapandemiaan liittyvät rajoitukset poistuvat 14.5. alkaen. Tämä tarkoittaa sitä, että perheet voivat tuoda lapsensa päiväkotiin niin halutessaan. Perheillä on myös mahdollisuus hoitaa lapsensa kotona. Oulussa avoimen varhaiskasvatuksen kerhot eivät toimi enää tänä keväänä.

Kevään ja kesän aikana ei poissaolon ajalta peritä asiakasmaksua niiltä perheiltä, jotka hoitavat lapsensa kotona yhtäjaksoisesti vähintään neljän viikon ajan.  Poissaolo voi olla maksutonta ajalla 1.4. - 31.8.2020. Vähintään neljän viikon yhtäjaksoisia poissaolojaksoja voi olla useampia kevään ja kesän aikana. Lue lisää poissaolojaksojen maksuttomuudesta.

 

Hallituksen koronatiedotustilanteessa 16.3.2020 kerrottiin koronaepidemian leviämisen Suomessa nopeutuneen. Tämän vuoksi valtioneuvosto ja hallitus on ottanut käyttöön toimenpiteitä myös varhaiskasvatuspalveluiden järjestämisessä:

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa, siis päiväkodit toimivat edelleen. Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti. Kriittisten alojen henkilöstöön kuuluvien lapsille järjestetään tarvittaessa myös ilta-, viikonloppu- ja yöhoitoa. 

Valtioneuvosto ja hallitus on suositellut myös, että tästä päivästä lähtien ne vanhemmat ja huoltajat, joilla on mahdollisuus pitää lapset kotona, tekevät niin. Tämä päätös on toistaiseksi voimassa 13.5.2020 saakka. 

Oulun kaupunki suosittelee, että infektio-oireiset lapset eivät mene kouluun tai päiväkotiin 25.3. alkaen. Tämä koskee lapsia, joilla on lieviäkin oireita, kuten nuhaa, yskää tai kurkkukipua. 

Infektio-oireisia lapsia ei päiväkotiin ja kouluun keskiviikosta 25.3. alkaen (24.3.2020)

Päiväkotien toiminnassa voi olla muutoksia käytännön järjestelyissä.

Avoimet varhaiskasvatuskerhot ja perhekerhot keskeytyvät 13.5.2020 saakka.

Tämän poikkeusjärjestelyn aikana ei asiakasmaksuja periltä niiltä perheiltä, jotka hoitavat lapsensa kotona. Eli päiväkodeissa olevien lasten huoltajille hyvitetään varhaiskasvatusmaksua mikäli lapsi on poissa  koko 18.3. -13.4 2020 välisenä ajan. Ehtona on että poissaolo on yhtenäinen. 

Hyvät vanhemmat

Huom! Kunnallisten päiväkotien asiakasperheet voivat tehdä palvelutakuusopimuksen, jos huoltaja joutuu työttömäksi tai lomautetuksi koronan vuoksi.

 

Mika Penttilä, sivistys- ja kulttuurijohtaja
Ulla Rissanen, varhaiskasvatusjohtaja

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Lataa koronavilkku