100 vuotta kaupunkisuunnittelua näyttely Ympäristötalolla 2.9.

30.08.2022

Osana Oulun päivien ohjelmistoa Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut kutsuu tutustumaan 100 vuotta kaupunkisuunnittelua Oulussa – näyttelyyn ja Ympäristötalon lasitaideteokseen. Näyttely on vapaasti tutustuttavissa perjantaina 2.9. klo 8 – 16 Ympäristötalon aulassa, osoitteessa on Solistinkatu 2. Näyttelyn yhteydessä on myytävänä myös Oulu-aiheisia julkaisuja.

Näyttelyn kautta pääset tutustumaan Oulun kaupungin kasvuun ja kehittymiseen 100 viimeisen vuoden ajalta! Kaupungin muuttumista esitellään erilaisin kartoin ja kuvin, joilla tuodaan esille kullekin aikakaudelle tyypillisiä piirteitä, kaupungin kasvua ja kaupunkikuvan kehittymistä.

Kasvihuone -lasitaideteos

Näyttely on rakennettu Ympäristötalon aulaan, jonka seiniä koristaa Maija Louekarin suunnittelema Kasvihuone –lasitaideteos. Teos on prosenttitaideteos, joka palvelee visuaalisen ja esteettisen ulottuvuuden ohella käytännöllistä puolta, koska se toimii hienovaraisena näkösuojana aulan ja toimitilojen välillä. Oululaissyntyinen Louekari tunnetaan erityisesti Marimekolle suunnittelemistaan graafisista kuoseista. Tule ihastelemaan teoksen yksityiskohtia ja sen sijoittumista tilaan.

Kirjoja myynnissä

Näyttelyn yhteydessä on mahdollista ostaa itselle tai vaikkapa lahjaksi kaupungin historiaan, kaavoitukseen ja arkkitehtuuriin liittyviä julkaisuja. Maksu kortilla asiakaspalveluun.


- Vesipeilin vuosisadat, Selvitys Oulujoen suiston historiasta ja arvoista 16 e (2021)

- Oulun koulun kohteet, Inventointi Oulun koulun arkkitehtuurin kohteista Oulussa 10 e (2020)

- Arvokkaita alueita Oulussa 2015, Keskeinen kaupunkialue 27,50 e (2015)

- Oulun Graadi, 350 vuotta asemakaavoitusta 20 e (2014)

- Moderni ruutukaava keskusta 26,50 e (2016)

Tervetuloa Oulu kylässä tapahtumaan lauantaina 3.9.

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut on mukana lauantain 3.9. Oulu Kylässä tapahtumassa Kuusisaaressa klo 13 - 20. Yypin pisteellä pääset tutustumaan Oulun ainutlaatuisiin virkistyskalastusmahdollisuuksiin keskellä kaupunkia, voit osallistua uuden kohtaamispaikan ideointiin asuinalueellesi ja kiertää Kuusisaaressa sijaitsevat kierrätysaiheiset suunnistusrastit yksin, yhdessä tai vaikka koko perheen voimin.

Oulu on merellinen ja luonnonläheinen kaupunki, jossa pyyhkivät kulttuuri-ilmastonmuutoksen tuulet. Uusien kohtaamispaikkojen ideointi liittyy Euroopan kulttuuripääkaupunkivuositoiminnan 2026 Climate Clock -lippulaivatuotantoon.

Keräämme ehdotuksia asuinalueiden paikoista, minne ihmiset haluavat luoda uuden tai nykyistä paremman kohtaamispaikan kulttuurin keinoin.  

Lisätietoa Oulu Kylässä 3.9. tapahtumasta: https://www.ouka.fi/oulu/oulun-paivat/ohjelma1

Lisätietoa Oulun Päivien ohjelmasta: www.ouka.fi/oulunpaivat