Ammuun! Traktori ja Äitienpäivän barokkikonsertti soivat Lumotut sanat -festivaalilla

02.05.2023

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikoilla on luvassa kaksi musiikintäyteistä sunnuntaita. Tämän viikon lopuksi 7.5. festivaalin ohjelmistossa on rakastetun lastenmusiikkiorkesteri Ammuun! koko perheen konsertti. Perinteinen äitienpäivän konsertti järjestetään puolestaan kantaesityksenä valloittavassa Ystävä joella -näyttelymiljöössä 14.5.

Ammuu! saapuu vierailulle Valvesaliin

Raikkaat, kekseliäät sovitukset sekä taidokas soitto ja laulu ovat Lastenmusiikkiorkesteri Ammuun! tavaramerkki. Traktori-konsertissa Piippolan Saara on hankkinut uuden traktorin. Ennen kuin traktori pääsee varsinaisiin töihinsä, matkassa on monta mutkaa, joiden selvittelyssä tarvitaan niin Piippolan eläinten kuin lastenkin apua. Konsertti kutsuu kaikenikäiset kuulijat mukaan laulamaan ja leikkimään!

Tarktori-konsertti kuullaan Valvesalissa sunnuntaina 7.5. klo 16 (kesto n. 40 min). Liput tapahtumaan 9 € Valveen lippumyymälästä tai Ticketmasterista.

Äitienpäivänä Valvegalleriassa soi tarinallisen kamarikonsertin kantaesitys

Äitienpäivän barokkikonsertti Keskellä joki kaartelee kutsuu kuulijat Ystävä joella -näyttelyyn – kuulemaan, miten barokkisoittimet soivat joen rannalla! Konsertissa Ystävä joella -kirjan tekstit sekä vanha barokkimusiikki polveilevat yhdessä ja vaikuttuvat näyttelyn visuaalisesta maailmasta. Konsertti on suunniteltu koko perheelle, ja se on myös oivallinen mahdollisuus kuulla ja nähdä harvinaisempia soittimia. Mitä tapahtuu, kun spinetti ja piisami kohtaavat?

– Tässä konsertissa yhdistyy monta hienoa juttua: klassinen musiikki, immersiivinen ja intiimi näyttelytila sekä näyttelyn ja sen taustalla olevan kirjan tarinat. Kokonaisuus on ainutlaatuinen ja varmasti hyvin mieleenpainuva, Lumotut sanat -festivaalin taiteelliset johtajat ja Valveen sanataidekoulun vastuuopettajat Anna Anttonen ja Kati Inkala kuvailevat.

Keskellä joki kaartelee -konsertit järjestetään Valvegalleriassa sunnuntaina 14.5. klo 14, 15.30 ja 17 (kesto n. 30 min) yhteistyössä Oulun Vanha Musiikki ry:n sekä Lastenkulttuuria Ukrainan pakolaisille -hankkeen kanssa. Liput tapahtumaan 7 € Valveen lippumyymälästä tai Ticketmasterista.