Asumisoikeusasuntojen järjestysnumeroiden hallinnointi siirtyy kunnilta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle

08.02.2023

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero. Uuden asumisoikeuslain myötä järjestysnumeroa haetaan jatkossa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta (ARA), ei enää Oulun kaupungilta.

Vanhat järjestysnumerot poistuvat käytöstä

Oulun kaupunki myöntää järjestysnumeroita vielä 31.8.2023 saakka. Kaupungilta haettuja numeroita voi käyttää paikallisesti asumisoikeusasunnon hakemiseen 31.12.2023 saakka, jonka jälkeen ne poistuvat kokonaan käytöstä.

Järjestysnumeroiden ylläpito siirtyy Aralle syksyllä 2023

Uusia järjestysnumeroita haetaan ARAsta 1.9.2023 alkaen. Uudella numerolla voi hakea asumisoikeusasuntoa valtakunnallisesti kaikista niistä kaupungeista, joissa asuntoja on. Järjestysnumero maksaa noin 10 euroa ja on voimassa kaksi vuotta. Asumisoikeusasuntoa voi hakea kummallakin sekä kaupungin että ARA:n numerolla vuoden 2023 loppuun asti. 1.1.2024 alkaen asuntoa voi hakea vain ARAn myöntämällä järjestysnumerolla.

Toimita asuntohakemus ja tieto järjestysnumerosta sille talonomistajalle, jonka asunnosta olet kiinnostunut. Oulun kaupungin verkkosivuilta ja asiakaspalvelusta saat lisätietoa asumisoikeusyhteisöistä.

Tietoa asumisoikeusasunnon hakuun liittyvistä muutoksista ARAn verkkosivuilla.

Lisätietoa: