Hyvinvointipalvelut pyytää kulttuuritoimijoilta tarjouksia kulttuuritoiminnasta 

30.03.2022

Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut pyytää alueen kulttuuritoimijoilta tarjouksia esityksistä, työpajoista tai muusta kulttuuritoiminnasta ensi syksylle. Tarjoukset tulee lähettää 29.4.2022 mennessä.

Tarjousten perusteella kaupungin hyvinvointi- ja kulttuuripalvelujen yhteinen työryhmä kokoaa ohjelmatarjonnasta Kulttuuritarjottimen toukokuun loppuun mennessä. Kulttuuritarjottimelta hoiva- ja hoitoyksiköt voivat valita heille sopivaa kulttuuritoimintaa ja hakea sen ostamiseen lahjoitusrahastoavustusta elokuussa.  

Kulttuuritarjotin kootaan nyt toista kertaa. Kulttuuritarjottimen tarkoituksena on, että alueen kulttuurin tekijät ja hoivayksiköt löytävät paremmin toisensa.

Kulttuuria hoiva- ja hoitokotien asukkaille

Tarjottava kulttuuritoiminta voi olla    

  • esittävää taidetta (esimerkiksi tanssi, musiikki, teatteri, sirkus, sanataide)   
  • yhteisötaidetta (esimerkiksi työpajat, soveltava ja kuntouttava taidetoiminta)    
  • muuta taidetoimintaa (esimerkiksi opastus kulttuurikohteessa, luontotaide).    

Kohderyhmänä ovat Oulun kaupungin alueella toimivien hoiva- ja hoitoyksiköiden asukkaat ja asiakkaat. Näitä yksiköitä ovat esimerkiksi ikäihmisten hoiva- ja palvelukodit sekä vammaisten, kehitysvammaisten tai mielenterveyskuntoutujien palveluyksiköt.    

Oulun kaupunki myöntää lahjoitusrahastoavustusta hyvinvointipalvelujen asiakkaiden hyvinvointia ja toimintakykyä tukevaan toimintaan. Avustuksesta päättää hyvinvointijohtaja. Avustuksella kaupungin omat ja ostopalveluna tuotetut sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköt voivat ostaa kulttuuripalveluja asiakkailleen.  Kulttuuripalvelut ostetaan Kulttuuritarjottimelta.    

Kulttuuritarjottimen tarkoituksena on, että alueen kulttuurin tekijät ja hoivayksiköt löytävät paremmin toisensa. 

Saamamme palautteen perusteella olemme parantaneet hakukäytäntöjä. Tutustu hakuehtoihin ja -lomakkeeseen osoitteessa  www.ouka.fi/oulu/sosiaali-ja-terveyspalvelut/kulttuuritarjotin.  Lähetä tarjous 29.4.2022 mennessä kirjaamoon.  

Lisätietoja:  

Yleiset kulttuuripalvelut, vastaava tuottaja Jaana Potkonen p. 040 555 0063 
Hyvinvointipalvelujen asiantuntija Tuija Puhakka p. 040 651 7849 
Hyvinvointipalvelujen asiantuntija Sirpa Rytky p. 044 703 4560