Ilmoita liittymisestä biojätteen erilliskeräykseen viimeistään 10.5.

04.04.2024

Biojätteen lajitteluvelvoite laajenee pien- ja omakotitaloihin Oulussa heinäkuussa. Biojäte pitää lajitella taajamissa sijaitsevissa 1–3 huoneiston kiinteistöissä viimeistään 19.7.2024.

Biojätteen lajitteluun on kaksi vaihtoehtoa. Voit tilata biojätteelle erilliskeräyksen tai voit kompostoida biojätteen.

Biojätteen keräyksestä Oulun asuinkiinteistöiltä taajama-alueilla vastaa kuntien omistama jätehuoltoyhtiö Kiertokaari Oy. Kiertokaari pyytää asukkaita ilmoittamaan biojätteen erilliskeräykseen liittymisestä viimeistään 10.5.2024. Voit tehdä liittymisilmoituksen jo nyt ja halutessasi aloittaa lajittelun vasta heinäkuussa.

Ilmoita liittymisestä biojätekeräykseen Kiertokaarelle joko täyttämällä sähköisen lomakkeen Kiertokaaren sivulla tai soittamalla Kiertokaaren asiakaspalveluun p. 08 5584 0020 ma–pe kello 8–16.

Kiertokaari vastaa biojäteastian tyhjentämisestä

Erilliskeräys tarkoittaa, että sinulla on joko oma tai naapuruston kanssa yhteinen biojäteastia, jonka Kiertokaaren kuljetuskumppanina toimiva jätehuoltoyritys käy tyhjentämässä.

Jätelain mukaisesti Kiertokaari vastaa biojätteen keräilystä asuinkiinteistöiltä taajama-alueilla. Kiertokaari hoitaa keskitetysti biojätepalvelun asiakaspalvelun ja laskutuksen.

Kompostoinnissa sinulla on oma tai naapurien kanssa yhteinen kompostori, josta saat ravinteikasta multaa omaan puutarhaasi. Tee kompostoinnista aina kompostointi-ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle.

Kiertokaaren asiakaspalvelu auttaa

Oululaiset tekevät kaikki uudet sopimukset biojäteastian tyhjennyksistä Kiertokaaren kanssa. Kiertokaari hoitaa myös näiden jätekuljetusten laskutuksen. Hinnat ovat samat kaikille oululaisille, ja ne ovat julkisia, jätehuoltoviranomaisen vahvistamia taksoja.

Lue lisää hinnoista Kiertokaaren verkkosivuilta.

Kuntalainen tai taloyhtiö ei voi enää tehdä sopimusta biojäteastian tyhjennyksestä suoraan jätekuljetusyrityksen kanssa. Sama koskee kartonki-, lasi- ja muovipakkauksia sekä pienmetallia.

Sekajäteastian tyhjennyksiin ei tule muutoksia.

 

Lisätietoja

Kiertokaaren biojätekampanjasivu kiertokaari.fi/voima

Kiertokaaren asiakaspalvelu toimisto@kiertokaari.fi tai p. 08 5584 0020 ark. kello 8–16