Kaupungin ympäristöohjelma on päivitetty - Oulu on asteen verran ympäristöystävällisempi

26.06.2023

Oulun kaupungin ympäristöohjelma on päivitetty. Kaupunginhallitus hyväksyi päivityksen 26.6. Päivityksen yhteydessä Ympäristöohjelma 2026:n nimeen tuli lisäys ”Asteen verran ympäristöystävällisempi”. Ympäristöohjelma on yksi kaupunkistrategian toteuttamisohjelmista.

Tavoitteena ei ollut tehdä kokonaan uutta ympäristöohjelmaa, vaan päivittää sisältöä uudesta kaupunkistrategiasta sekä väliarvioinnista saaduilla tiedoilla ohjelman jäljellä olevalle kaudelle eli vuoden 2026 loppuun asti. Väliarvioinnin teki kilpailutuksen kautta valittu Gaia Consulting, joka myös ohjasi ympäristöohjelman päivitystyötä.

Päivitystyöhön osallistettiin laajasti kaupungin asiantuntijoita ja luottamushenkilöitä. Ohjelmapäivitykseen kuului yhteensä viisi työpajaa asiantuntijoille sekä yksi luottamushenkilöille. Yhteensä ympäristöohjelman väliarviointiin ja päivitykseen osallistui yli 80 kaupungin asiantuntijaa sekä noin 20 päättäjää.

Ympäristöohjelmaan voi tutustua Oulun kaupungin nettisivuilla. Sieltä löytyy myös ohjelman toteutumisesta vuosittain laadittava yhteenvetoraportti. Toimenpiteiden toteutumisesta kerrotaan lisäksi noin kahden kuukauden välein ilmestyvässä ympäristöohjelman uutiskirjeessä ja viestitään kaupungin verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Oulun kaupungin ympäristöohjelma