Kaupunginhallitus teki merkittäviä investointiesityksiä – Oulun Areena ja Heinäpään jalkapallostadion asteen verran lähempänä toteutumista

12.06.2023

Kaupunginhallitus teki tänään kokouksessaan 12.6.2023 merkittäviä investointiesityksiä kaupunki-infrastruktuurin kehittämiseen. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että kaupunki sitoutuu perustettavaan areena-yhtiöön korkeintaan 50 miljoonan euron sijoituksella. Kaupungin omistusosuus areena-yhtiöstä voi korkeintaan olla 49,9 prosenttia. Lisäksi Oulun kaupunki sitoutuu vuokraamaan toimintaansa tiloja areena-yhtiöltä erikseen neuvotellulla tavalla. Oulun Areena on tarkoitus sijoittaa nykyisen poliisi- ja oikeustalon paikalle Raksilaan.

OTC Stadion Oy on rakentamassa jalkapallostadionia Heinäpäähän. Kaupunginhallitus esitti tänään valtuustolle 4,2 miljoonan euron investointiavustusta, joka on 25 prosenttia hankkeen kokonaiskustannuksesta. Mikäli hanke saa avustusta esim. opetus- ja kulttuuriministeriöltä tai Suomen Palloliitolta, vähennetään kaupungin avustussummaa samassa suhteessa.

”Kansainvälistyvä Oulu tarvitsee kehittyäkseen tasokasta ja modernia kaupunki-infrastruktuuria, jotta kaupunki voi toimia vaikuttavien kulttuuri- ja urheilutapahtumien sekä kongressien näyttämönä. Toteutuessaan areena-hanke ja Heinäpään jalkapallostadion vahvistavat Oulun imagoa eloisana ja urbaanina pohjoisen kasvukeskuksena”, toteaa päätöksistä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä.

Suomessa on 2020-luvun loppuun mennessä kahdeksan modernia jääkiekko- ja sisätapahtuma-areenaa. Oulun Areena olisi valmistuessaan pohjoisin ja 5. suurin monitoimiareena, joka erinomaisen sijaintinsa puolesta palvelisi puolta Suomea. Areenan myötä keskustaan muodostuisi uusi sisätapahtumaympäristö, joka täydentää samalla kansallista tapahtumapaikkojen verkostoa. Areenan yli 10 000 katsojan katsomokapasiteetti harjoitusjäähallin kanssa mahdollistaisi myös jääkiekon arvokisojen järjestämisen.