Kilpailu käynnistyi korkean puurakentamisen kehittämiseksi ja toteuttamiseksi Oulun asuntomessuille

27.04.2022

Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut järjestävät huhti-marraskuun 2022 aikana 16-kerroksisen puukerrostalon laatukilpailun Hartaanselänrannalla vuoden 2025 asuntomessualueella. 

Kilpailutöissä tavoitteena on kehittää ennen kaikkea puuarkkitehtuuria ja -rakennetekniikkaa ja tutkia korkean puurakentamisen vähähiilisiä ratkaisuja. 

Laatuperustein arvioitava kilpailu on suunnattu suunnittelijoiden ja rakentajien muodostamille monialaisille ryhmille, joilla on kyky suunnitella ja toteuttaa uutta innovatiivista korkeaa puuarkkitehtuuria.

Rakennuskohde sijaitsee Oulun kaupungin omistamalla tontilla, joka vuokrataan kilpailun voittajalle. Kilpailun voittaja on velvollinen kustannuksellaan suunnittelemaan ja rakentamaan tontille kilpailuehdotuksen mukaisen rakennuksen.

Puukerrostalon nsijainti Hartaanrannalla suiston suunnalta kuvattuna.Puukerrostalon tontti sijaitsee Hartaanrannalla punatiilisen savupiipun kohdalla. Kuva: Eveliina HeikkalaKilpailun hankintailmoitus julkaistaan Hilmassa ja kilpailumateriaali on saatavilla kilpailun verkkosivuilla.

Lisätietoa kilpailusta Hartaanselänrannan verkkosivulla.

Kilpailua rahoittaa Ympäristöministeriön Puurakentamisen-ohjelma.

Ympäristöministeriön logo