Kirjasaari tulee taas! – vuoden 2023 parhaat tarinat ja upea kattaus vierailijoita

18.01.2024

Kirjasaari on tapahtumasarja, jossa kirjastojen henkilökunta esittelee edellisen vuoden parhaimmat lasten, nuorten ja aikuisten aineistot. Lisäksi seuranamme on eturivin kirjailijavieraita. 

Kirjasaari järjestetään 29.–31.1.2024 kulttuuritalo Valveella, Hallituskatu 7. 

Nuorten päivänä maanantaina 29.1. vieraiksemme saapuvat nuortenkirjailijat Mikko With ja Mikko Koiranen. He keskustelevat kirjoittamisesta – miten syntyy mukaansa tempaava nuortenkirja, johon jopa vähän lukeva nuori tarttuu? Tiistaina 30.1. on lasten ja varhaisnuorten päivä, jolloin voit tavata lastenkirjailija-kuvataiteilija Henna Ryynäsen. Hän on kirjoittanut ja kuvittanut Myry-koirasta kertovaa kirjasarjaa ja kesällä 2023 häneltä julkaistiin ympäristöteemainen Metsä muuttaa -lastenkirja. Hän kertoo miten hänen lastenkirjansa syntyvät ja miten hänestä tuli lastenkirjailija. Keskiviikkona 31.1. aikuisten päivänä kirjailija Jenny Kangasvuo johdattaa osallistujat tieteis- ja fantasiaelementtejä sisältävän, reaalimaailmaan sijoittuvan kirjallisuuden äärelle.  Päivän lopuksi suunnataan katseet tulevaisuuteen, kun kustannusalan konkari Johanna Paaso esittelee kevään 2024 uutuuskirjoja. 

Valve-salissa pääsee myös tekemään black out -runoja ja kirjanselkämanifesteja. Millaista on luoda tekstejä keksimättä itse yhtäkään sanaa? Tule ja kokeile! Pajan tarjoaa Oulun lastenkulttuurikeskuksen sanataidekoulu. 

Jokaisena päivänä Valvesalissa voi tutustua päivän teemaan liittyen vuonna 2023 ilmestyneeseen kirjallisuuteen ja muuhun aineistoon. 

Kirjasaaren koko ohjelma

Kirjasaari striimataan myös kirjaston YouTube-kanavalle

Tervetuloa seuraamme joko Kulttuuritalo Valveelle tai kirjaston Youtubeen! 

 

Oulu – Euroopan lukevin kulttuuripääkaupunki