Koitelin alueen kuvia.

Koiteliin haetaan kehittäjää – hakuaika päättyy 31.8.2023

Koitelinkoski eli Koiteli on Oulussa sijaitseva ainutlaatuinen ja maakunnallisesti arvokas matkailunähtävyys. Oulun kaupunki etsii matkailualueelle kehittäjää, joka toteuttaisi esimerkiksi kokoontumistiloja alueen monipuoliselle kävijäryhmälle. Hakuaika on alkanut 2.5.2023. Hakemuksia otetaan vastaan 31.8.2023 asti.
15.08.2023

Toteuttajan valinnassa kiinnitetään muun muassa maankäytön suunnitelman soveltuvuuteen alueelle, toteuttamistapaan, vaiheistukseen ja aikatauluun sekä hankkeen matkailullisen liiketoimintasuunnitelman realistisuuteen ja investoinnin toteuttamisvarmuuteen.

Koitelin lähes luonnontilainen koskialue sijaitsee Kiimingin kaupunginosassa, noin 25 kilometriä Oulun kaupunkikeskustasta Kuusamon suuntaan. Luontokohteessa vierailee vuosittain noin 80 000 kävijää. Koitelin koskialue koostuu kolmesta saaresta; Sahasaaresta, Myllysaaresta ja Tulisaaresta. Saaria yhdistävät riippusillat. Alueen laajuus on hieman alle 4 000 neliömetriä, ja alueella on rakennusoikeutta reilut 600 kerrosneliömetriä. Suunnittelualueesta osa on säilytettävää puustoa. Toteutettavaksi on mahdollista hakea myös vain osaa alueesta.

Koiteli on maakunnallisesti arvokas matkailunähtävyys, jolla on myös kulttuurihistoriallista arvoa. Vuoden 2017 matkailututkimuksen mukaan suosituin matkailijoiden käyntikohde Oulun lähialueen luonto- ja retkeilykohteista oli Koiteli.

Lisätietoja

Katso hakuohjeet nettisivuiltamme

Tutustu Koiteliin virkistysalueena