Koronarokotukset alkavat joulun jälkeen myös työterveyshuolloissa

23.12.2021

Tiedotetta muokattu 13.1.2022, Lisätty Heltti

Tiedotetta muokattu 18.1.2022. Lisätty Pohjois-Suomen Työterveys ry ja muutettu rokotusikäraja 18 vuotta täyttäneisiin.

Mehiläinen, Pihlajalinna, Terveystalo, Aava, Heltti ja Pohjois-Suomen Työterveys ry ovat aloittaneet koronarokotukset työterveysasiakkailleen. Koronarokotukseen ovat oikeutettuja Mehiläisen, Pihlajalinnan, Terveystalon, Aavan, Heltin ja Pohjois-Suomen Työterveys ry:n työterveysasiakkaat, joiden työterveyshuollon sopimukseen (tarkemmat tiedustelut työterveyshuolloista) kuuluvat koronarokotukset.

Mehiläinen, Pihlajalinna, Terveystalo, Aava, Heltti ja Pohjois-Suomen Työterveys ry tiedottavat tarkemmista ajanvarausohjeista asiakkailleen.

Työterveyshuolloissakin tarjotaan koronarokotteita vain Oulun kaupungin rokotelinjausten mukaisesti. Tällä hetkellä (18.1.2022) kolmansia rokoteannoksia annetaan 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille sekä voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille (12 vuotiaat ja sitä vanhemmat). Työterveyshuollon rokotuslinjaukset muuttuvat samassa tahdissa Oulun kaupungin rokotuslinjausten kanssa.

Voit hakea työterveyshuollosta myös ensimmäisen tai toisen rokotteen. Voit myös hakea rokotesarjan seuraavan annoksen työterveyshuollosta, vaikka olet saanut ensimmäisen tai toisen rokoteannoksen eri paikassa.

Rokotus on rokotettavalle maksuton. Rokottamisen kustannuksista huolehtii työnantaja, joka saa kustannuksista Kelalta korvauksen.

Työterveyshuollot saavat rokotteet Oulun kaupungin kiintiöstä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin sairaala-apteekista. Työterveyshuollot huolehtivat rokotustietojen kirjaamisesta ja siirtämisestä Kanta-palveluun.

Katso lisätiedot sivulta Koronarokotukset