Kulttuuritalo Valveen huhti–kesäkuu täynnä tapahtumia

04.04.2023

Kulttuuritalo Valveen kevätkausi jatkuu monipuolisen kulttuuritarjonnan parissa. Festivaaleista loppukevään ohjelmassa on Oulun lastenkulttuurikeskuksen oma suurtuotanto Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot (22.4.–4.6.2023), joka osaltaan täyttää talon näyttelyelämyksillä, erilaisilla esityksillä ja taiteilijatapaamisilla.

Valvesalin ohjelmassa on kevätkaudellakin niin tanssia, teatteria, konsertteja kuin sirkustakin. Ensi-iltatunnelmia juhlitaan muun muassa 27.4., kun JoJo – Oulun tanssin keskus tuo kotinäyttämölleen uuden oululaisen GÄNG GÄNG Companyn esityksen SUSI. Liisa Heikkisen koreografioimassa teoksessa omaa paikkaansa etsii suden ja syrjäytymisvaarassa olevan nuoren yhteen sulautuma. Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutuksen Tanssia! -näytös (10.–11.5.) puolestaan on jo perinteeksi muodostunut näyteikkuna Suomen monipuolisimman tanssin ammattioppilaitoksen tarjontaan.

Konserteista Valvesaliin saapuu 22.4. Oulu All Star Big Bandin Bright Size Life solistinaan maamme kitarahuippuihin kuuluva Timo Kämäräinen. Toukokuussa on vuorossa Oulu Big Band, jonka Quiet Stars -konsertti (12.5.) vie kuulijansa perinteisen swingin sekä jazzin pariin. Toukokuussa 15.5. Valvesalissa vierailee myös Teatteri Totti koskettavalla, viittomakielisellä Rakkaus kenkälaatikossa -esityksellä, joka puhetulkataan suomeksi.

Elokuvia, näyttelyitä ja kaupunginosakulttuurin tapahtumia

Elokuvateatteri Studiossa pyörii tuttuun tapaan tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan viettävän Oulun elokuvakeskuksen monipuolinen ohjelmisto. Valvenäyttämöllä on käynnissä sekä 25-vuotiaan Teatteri Akseli Klonkin että pyöreitä juhlivan 60-vuotiaan Oulun ylioppilasteatterin kausi. OYT:n juhlavuoden toinen näytelmä Pussipiru saa ensi-iltansa 21.4.

Valveen ja Oulun Taiteilijaseuran gallerioiden näyttelyihin voi tutustua myös opastetusti kuukausittaisilla näyttelykierroksilla. Huhti–kesäkuun kierrokset järjestetään torstaisin 20.4., 25.5. ja 15.6. klo 17. Kaupunginosakulttuurin puolella meneillään on muun muassa Laulukudelmia-duon kirjastokiertue, joka vierailee viidessätoista Oulun kirjastossa 23.3.–20.4.

Tiedot näyttelyistä, Studion elokuvista, Valvesalin ja Valvenäyttämön esityksistä sekä muista Valveen tapahtumista huhtikuusta kesäkuuhun on koottu juuri julkaistuun tapahtumaesitteeseen, joka on jaossa Valveella ja muissa jakelupisteissä. Tulevaan ohjelmistoon voi tutustua myös sivulla kulttuurivalve.fi. Liput maksullisiin esityksiin ovat myynnissä Valveen lippumyymälässä (ilman kuluja) ja Ticketmasterissa (hintaan lisätään käsittelykulut ja tilausmaksu).

Kulttuuritalo Valve on seitsemänä päivänä viikossa avoinna oleva kulttuurin keskus kaikenikäisille. Tapahtumien ja esitysten lisäksi Valve tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia ja taideopetusryhmiä eri kohderyhmille. Valveella toimii Oulun lastenkulttuurikeskus, ja toimintaan kuuluu myös kulttuurihyvinvoinnin sekä kaupunginosakulttuurin kehittäminen koko Oulun alueella. Monipuolinen yhteistyö eri taiteenalojen yhdistysten ja ammattilaisten kanssa on keskeinen osa kaikkea toimintaa.