Lasten ja perheiden parissa toimija – tule mukaan Lapsen oikeuksien viikon Oulun Ilon päivä -tapahtumaan 22.11.

21.08.2023

Vuosittainen lapsille ja lapsiperheille suunnattu lapsen oikeuksia juhlistava Oulun Ilon päivä -tapahtuma järjestetään jälleen keskiviikkona 22.11.2023 klo 15-19 Ouluhallissa. Nyt lasten ja perheiden parissa toimivilla on mahdollisuus päästä mukaan iloiseen tapahtumaan esittelemään omaa toimintaa ja järjestämään lapsille ja perheille iloista yhdessä tekemistä. Tapahtuman maksuttomia toimintapisteitä on saatavilla rajoitetusti.  

Kaikille avoin ja maksuton perhetapahtuma järjestetään osana valtakunnallista lapsen oikeuksien viikkoa, ja se on viikon päätapahtuma Oulussa. Viime vuonna tapahtumassa kävi noin 2000 ihmistä ja toimijoita toimintapisteineen oli yli 40. 

Tapahtuma juhlistaa ja tuo esille lapsen oikeuksia iloisten, toiminnallisten ja lapsiystävällisten toimintapisteiden muodossa. Samalla toimijat voivat tuoda esille omaa toimintaansa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Oulun kaupunki, seurakuntayhtymä ja useat eri järjestöt.   

Viime vuonna Ouluhallin toimintapisteet täyttyivät ilosta mm. liikunnan, leikin, askartelun, taiteen, musiikin, tutkimisen, rentoutumisen, onnenpyörien ja muun lapsiystävällisen yhdessä tekemisen johdosta. Tapahtumassa oli myös lavaohjelmaa.  

Varaa toiminnallinen pisteesi

Tapahtumaan osallistuvilta toimijoilta toivotaan toiminnallista pistettä, jossa kävijät pääsevät itse tekemään ja kokemaan. Samalla toiveena on, että oman toiminnan ohella pisteellä tuodaan esiin tavalla tai toisella lapsen oikeuksia. Tämän vuoden lapsen oikeuksien viikon pääteema on oikeus hyvinvointiin, jonka voi huomioida omaa toimintaa suunnitellessa. 

Ilmoittautumisohjeet:
Ilmoittaudu mukaan 25.10.2023 mennessä täyttämällä ilmoittautumislomake. Tarkemmat ohjeet tapahtumaa varten toimitetaan ilmoittautumisajan jälkeen. Pääset täyttämään ilmoittautumislomakkeen tästä linkistä.


Mikä lapsen oikeuksien viikko?  

Lapsen oikeuksien viikko on lapsen oikeuksien päivän yhteydessä vietettävä toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa. Viikkoa vietetään valtakunnallisesti 20.–26.11.2023.  

Tule tekemään yhdessä lapsiystävällistä Oulua ja juhlistamaan lapsen oikeuksia! 

Aiempien vuosien tapahtuman sisältöihin voit tutustua Oulun Ilon päivä -Facebook-sivulla ja Oulun kaupungin verkkosivuillaVoit myös katsoa YouTubessa koostevideon viime vuoden tapahtumasta.


Lisätietoja:
Arttu Kuivala, sivistys- ja kulttuuripalvelut, arttu.kuivala@ouka.fi, p. 040 626 6108