Puistoruokailu kesäkuussa 2024 kolmessa puistossa.

Maksuton puistoruokailu kesäkuussa kolmessa puistossa alle 18-vuotiaille

24.05.2024

Oulun kaupunki järjestää kesäkuussa 3.-28.6. ensimmäistä kertaa alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille tarkoitetun puistoruokailun. Lapsille ja nuorille tarjotaan maanantaista perjantaihin lounas sekä pelejä, liikuntaa ja muuta ohjelmaa Höyhtyällä, Kaijonharjussa ja Rajakylässä.

Ruokailu ja siihen liittyvä ohjelma on maksutonta, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lapsi tarvitsee mukaan oman ruoka-astian, ruokailuvälineet ja ruokajuoman. Ruoan voi syödä puistossa tai kuljettaa rasiassa kotiin. Mikäli ruokaa jää yli, sitä voidaan jakaa mukaan ruokahävikin välttämiseksi. Tätä varten mukaan tarvitaan oma rasia ruoan kuljettamista varten.

Lapset ovat tapahtumissa oman aikuisensa vastuulla. 

Puistot ja aikataulu:

Höyhtyän keskusleikkipuisto (Sorsapuisto, Kuikkatie 11a)

  • kello 10-11 puistoliikuntaa
  • kello 11-12 ruokailu

Rajakylän keskusleikkipuisto (Talvikkipuisto, Tervakukkatie 54)

  • kello 11-12 pelejä, leikkejä, muuta toimintaa
  • kello 12-13 ruokailu

Kaijonharjun Ilmarisen puiston leikkipaikka (Kalevalantie 10)

  • kello 11-12 pelejä, leikkejä, muuta toimintaa
  • kello 12-13 ruokailu

Tapahtumassa on tarjolla vain yksi päivittäin vaihtuva ruoka, joten kaikkia erityisruokavaliota ei voida huomioida. 

Tarkempi ohjelma ja ruokalistat erityisruokavaliotietoineen päivittyvät viikoittain Puistoruokailun sivulle sekä puistoruokailun Instagram-sivulle: @puistoruokailuoulu

Haluatko auttaa puistoruokailun toteuttamisessa?

Kaupunki etsii vapaaehtoisia mukaan puistoruokailujen ja niiden ohjelman toteuttamiseen. Yksityishenkilöiden apua tarvitaan esimerkiksi ruoanjaossa, järjestelyissä ja ihmisten kohtaamisessa. Tehtävä ei vaadi erityisosaamista, vaan tehtäviin perehdytetään ennen vuoron alkua. Avuksi voi tarjoutua oman aikataulun, joko vain päiväksi tai pariksi, tai vaikkapa koko kaudeksi. Linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyy Oulun kaupungin verkkosivustolta puistoruokailun sivulta.

Puistoruokailuun liittyvät asiat löytyvät puistoruokailun sivulta.