Maksutonta tekemistä Oulun koulujen syyslomaviikolle 2022

17.10.2022

Oulun peruskoulut ja lukiot ovat syyslomalla ensi viikon 24.-28. lokakuuta. Oulun kaupunki järjestää jälleen monenlaista maksutonta tekemistä lapsille, nuorille ja koko perheelle.

Syyslomaviikolla on eri päivinä auki seitsemän nuorisotilaa: Kaijonharjun, Kastellin, Kaukovainion, Myllyojan, Oulunsalon, Ritaharjun ja Ylikiimingin nuorisotilat. Katso tarkemmat aukioloajat Fiilis-sivulta.

X-ON ja X-ONpop Ouluhallissa

X-ON on lapsille ja nuorille suunnattu liikunnan ja vapaa-ajan tapahtuma, jonka kaupungin nuorisopalvelut ja liikuntapalvelut järjestävät yhdessä Ouluhallissa. X-ONissa voi kokeilla monipuolisesti erilaisia lajeja. Tapahtuma on maksuton ja ikärajaton.

  • ma–ti 24.–25.10. kello 11–18 (ei scoottausta tai skeittausta)
  • to 27.10. klo 10–15 vain scootit, skeitit ja bmx-pyörät (omat välineet mukaan)
  • Ouluhallissa on maanantaina 24.10. kello 19-22 myös ikärajaton, päihteetön ja maksuton X-ONpop. Sen musiikista vastaavat DJ Roope Halonen ja Iha Just Imus. 

Jalkapalloa Heinäpäässä

Heinäpään jalkapallohallilla on yleisövuoroja maanantaista perjantaihin 24.–28.10. kello 12–15. Käytössä ovat lohkot 2 ja 3. Omat pallot mukaan.

Luistelua kelien salliessa

Raksilan ja Pateniemen tekojäät avataan kelien salliessa luistelukäyttöön maanantaista 24.10. alkaen. Liikuntapalvelut suosittelee kypärän käyttöä luistellessa turvallisuussyistä.

Raksilan tekojäällä on kaikille avoimia ja maksuttomia yleisöluisteluvuoroja maanantaista perjantaihin kello 9–15. Kenttä on jaettu kahteen osaan: toinen mailattomille ja toinen mailallisille luistelijoille. Jääkiekkoja ei saa tuoda kentälle turvallisuussyistä, mutta toisella kenttäpuoliskolla voi pelata pallolla tai muulla kiekkoa pehmeämmällä välineellä.

Pateniemen tekojää avataan luistelukäyttöön maanantaina 24.10. kello 7.30 alkaen. Tekojäällä sijaitsee kaukalo ja yleisöluistelualue. Huoltorakennuksen ja kaukalon välinen alue on mailattomien alue. Syyslomalla kaukalo on yleisön käytössä ma–pe kello 7.30–16.30 ja yleisöluistelualue kello 7.30–21.30.

Merenneitouintia Vesi-Jatulissa

Liikuntapalvelut järjestää 8–13-vuotiaille merenneitouinnin tutustumiskertoja Vesi-Jatulissa tiistaina 25.10. ja keskiviikkona 26.10. kello 12 ja 13. Mukaan voivat tulla niin tytöt kuin pojat, joilla on 25 metrin uimataito ja kyky toimia isossa altaassa. Mukaan normaali uintivarustus. Oman uintipyrstön voi ottaa mukaan, ja ohjaajalta löytyy myös lainapyrstöjä.

Merenneitouinnin tutustumiskertoihin ilmoittaudutaan ilmoittautumisjärjestelmässä osoitteessa www.kuntapalvelut.fi/oulu. Yhden tutustumiskerran kesto on 45 minuuttia. Merenneitouintiin tutustuminen maksaa normaalin uintimaksun verran, ja maksu maksetaan normaalilla tavalla palvelupisteellä.

Merimie­hen­ko­ti­museossa maksutonta ohjelmaa

Tunnelmallinen Merimiehenkotimuseo Pikisaaressa on syyslomaviikolla auki keskiviikosta sunnuntaihin kello 11–17. Museoon on vapaa pääsy ja paikalla ovat oppaat.

Merimiehenkotimuseossa on maksutonta ohjelmaa koko perheelle. Etsintäpeleissä pääsee ratkaisemaan merimiehen salaisuuksia museossa ja Pikisaarella. 5–10-vuotiaille suunnattua merimiesbingoa pääsee pelaamaan yksin tai porukalla. Lue lisää Merimiehenkotimuseosta.

Aseman kirjasto on suljettu syyslomaviikon ajan. Omatoimikirjastoina toimivat Jäälin, Kastellin, Kellon, Martinniemen, Pateniemen, Puolivälinkankaan, Ylikiimingin ja Yli-Iin kirjastot. Hiukkavaaran kirjastossa on päivittäisen omatoimikäytön lisäksi asiakaspalvelua keskiviikkona kello 12-19. Muut kirjastot ovat auki normaalisti. Katso kirjastojen tarkemmat aukioloajat.

Syyslomatekemiset on koottu Fiilis-sivulle.

Lisää tekemistä syyslomaviikolle löytyy Oulun tapahtumakalenterista.