Miten Oulu tukee hyvinvointiamme? – Keskustelutilaisuus oululaisille 12. tammikuuta Oulu10:ssä

09.01.2023

Mitä jää kuntaan nyt, kun sote-palvelut ovat siirtyneet hyvinvointialueelle?

Tervetuloa yleisötilaisuuteen keskustelemaan ja kuulemaan, miten kaupunki tukee asukkaidensa terveyttä ja hyvinvointia – missä palveluissa, kuka palvelut tuottaa ja miten?

Oulun kaupunki järjestää kaikille avoimen tilaisuuden torstaina 12.1. klo 18 alkaen Oulu10:n ala-aulassa (Torikatu 10). Voit tulla paikanpäälle tai seurata keskustelua etänä. Tilaisuus striimataan suorana Oulun kaupungin Youtube-kanavalla sekä Mun Oulun verkkosivuilla ja Mun Oulun Facebook-livenä.

Paneelikeskustelussa vastataan ajankohtaisiin kysymyksiin, kuten miten hyvinvointiin sijoitetut resurssit jaetaan eri kohderyhmille ja miten ehkäisemme yksinäisyyttä eri väestöryhmissä. Kun palvelut ovat verkossa tai tekijöitä ei riitä, onko hyvinvointiteknologia ratkaisu? Kenellä on vastuu hyvinvoinnin tuottamisesta?

Paneelissa ovat keskustelemassa Miki Liukkonen, oululaislähtöinen kirjailija ja muusikko, Mika Niemelä, työelämäprofessori Oulun yliopistosta, Sirkka-Liisa Mikkonen vanhusneuvostosta ja Leena Mämmi-Laukka, toimialuejohtaja Pohteelta.

Tilaisuuden tavoitteena on kuulla näkemyksiä ja saada kokonaiskuvaa Oulun kaupungin hyvinvointitehtävästä asukkailleen uudessa monien toimijoiden verkossa.

Hyvinvoivat asukkaat ja yhteisön voima ovat elinvoimaisen kunnan tärkein lenkki. Mitä kaikkea pitääkään sisällään asukkaiden hyvinvointi? Kuntaan jäävällä ehkäisevällä työllä on tärkeä pahoinvointia estävä merkitys. Kunta tarjoaa mahdollisuuksia aktiiviseen ja hyvinvoivaan elämään turvallisessa ja viihtyisässä elinympäristössä. Oulun kaupunki järjestää asukkailleen kuntosalit, uimahallit, luontopolut, kirjastopalvelut ja paljon muuta. Kaupunki huolehtii myös, että oululaiset saavat Pohteelta heille kuuluvat sote-palvelut.

Ohjelma 12.1.2023, Oulu10:n ala-aulassa:

17.30 Kahvitarjoilu

18.00 Tilaisuuden avaus Mika Penttilä, sivistys- ja kulttuurijohtaja

18.10 Paneelikeskustelu

18.55 Oululaisten ääni - Ajatuksia, kysymyksiä, toiveita ja ideoita hyvinvoinnin edistämiseksi kunnassa

19.05 Paneelikeskustelu jatkuu

19.35 Yhteenveto - Mitä olemme kuulleet? Miten tästä eteenpäin? Susa Vikeväkorva, Hyvinvointi-, kulttuuri- ja liikuntalautakunta (pj.)

19.45 Tilaisuus päättyy