Neljännen annoksen koronarokotukset alkavat 70–79-vuotiaille riskiryhmäläisille Oulun alueella

03.06.2022

Julkaistu 3.6.2022

 

70–79-vuotiaiden riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvien on mahdollista saada Oulussa neljäs rokoteannos keskiviikosta 8. kesäkuuta lähtien. Edellytyksenä on, että kolmannesta annoksesta tai sairastetusta koronataudista on kulunut 3 kuukautta sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin. Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä rokotetta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.

Rokotukseen voi tulla ilman ajanvarausta keskiviikosta perjantaihin kello 8.30–15.30 tai varaamalla ajan puhelimitse: p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15. Limingantullin rokotuspiste sijaitsee osoitteessa Nuottasaarentie 5.  Ilman ajanvarausta toimivaan walk in -rokotukseen tulevien kannattaa varautua jonoihin rokotuspaikalla.   

 

Uusi suositus laajentaa neljännen rokotteen saajien joukkoa

Aiemmin neljänsiä koronarokotuksia on tarjottu Oulussa 12 vuotta täyttäneille vakavasti immuunipuutteisille, 80 vuotta täyttäneille, iäkkäiden hoivakodeissa asuville ja iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä. 19.5. alkaen neljänsiä rokotuksia on annettu myös tänä vuonna vähintään 65 vuotta täyttäville, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet niin, etteivät he pärjää kotona itsenäisesti.  

Hoivakodeissa asuvat henkilöt saavat rokotukset asuinpaikassaan ja kotihoidon asiakkaat rokotetaan kotihoidon toimesta. Koti-, omais- ja vammaishoidon asiakkaista neljännen rokotteen saavat kaikki 65 vuotta täyttäneet.  Suositus perustuu tutkimustietoon  

Neljänsien annosten kohderyhmän laajentaminen perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) 2. kesäkuuta julkaisemaan suositukseen. THL suosittelee neljättä koronarokoteannosta 70–79-vuotiaille 1. ja 2. riskiryhmään kuuluville. Heitä ovat esimerkiksi vaikeaa sydän- tai keuhkosairautta, diabetesta ja sairaalloista lihavuutta sairastavat. THL:n tutkimustiedon mukaan sairaalahoitoa edellyttävän taudin riski on 70–79-vuotiailla koronavirukseen sairastuneilla riskiryhmäläisillä hieman suurempi kuin yli 80-vuotiailla, joilla ei ole vastaavia sairauksia. 

Oulun kaupungin koronasivustolla on lisätietoa siitä, ketkä kuuluvat riskiryhmään 1 ja riskiryhmään 2.