Neljännen koronarokotteen kohderyhmä laajenee elokuun puolivälissä

08.08.2022

Julkaistu 8.8.2022. Päivitetty 9.8.2022: tarkennus koronavirustaudin sairastaneiden rokotuksiin, sairastetun taudin ja rokotuksen välin on oltava vähintään kuusi viikkoa.


Oulun kaupunki laajentaa neljännen koronarokotteen kohderyhmää maanantaista 15. elokuuta alkaen. Neljännen koronarokoteannoksen saavat jatkossa lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat 18 vuotta täyttäneet oululaiset. Riskiryhmistä saa tietoa Oulun kaupungin koronasivustolta: www.ouka.fi/koronarokotukset. Lisäksi neljännen koronarokotuksen saavat kaikki 60 vuotta täyttäneet Oulun kaupungin asukkaat.


Ilman ajanvarausta järjestettävät walk in-rokotukset ovat jääneet toistaiseksi tauolle, joten rokotusaika on aina varattava ennakkoon. 60 vuotta täyttäneet voivat varata rokotusajan nettisivuilta. Puhelinruuhkien välttämiseksi nettiajanvarausta suositellaan kaikille, joille se on mahdollista. Puhelimitse ajan voi varata soittamalla numeroon: p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15.

Rokotukseen voi tulla ajanvarauksella Limingantullin rokotuspisteelle osoitteeseen Nuottasaarentie 5. Rokotuspiste on avoinna maanantaista tiistaihin kello 8.30–15.30, keskiviikosta torstaihin kello 8.30–17.30 ja perjantaisin kello 8.30–15.30. Lisäksi järjestetään alueellisia rokotuspäiviä ajanvarauksella muun muassa Tuiran ja Haukiputaan hyvinvointikeskuksissa sekä Kiimingin senioritalossa. Rokotuspaikkojen ajantasaiset tiedot löytyvät Oulun kaupungin koronasivustolta.

 

Rokotuksia laajennetaan THL:n suositusten perusteella


Rokotusten laajennus perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) maanantaina 18.7. julkaisemaan suositukseen. Neljännen tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta rokoteannoksesta on kulunut kolme kuukautta.

Koronavirustartunta vastaa yhtä rokoteannosta. Kolme koronarokotetta saanut henkilö, joka on sairastanut koronataudin, ei tarvitse neljättä koronarokotetta. Myös kotitestillä todettu koronatauti lasketaan yhdeksi rokoteannokseksi. On kuitenkin huomattava, että rokoteannoksen ja koronavirustartunnan välin on oltava riittävän pitkä, vähintään 6 viikkoa. Lisätietoja koronavirustaudin sairastaneiden rokotuksista voi lukea Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuilta.


Neljänsiä koronarokotuksia on Oulussa tarjottu jo aiemmin 50–69-vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville, kaikille 70 vuotta täyttäneille, iäkkäille, jotka ovat järjestetyssä kotihoidossa tai omaishoidossa, voimakkaasti immuunipuutteisille sekä 65 vuotta täyttäneille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet niin, etteivät he pärjää kotona itsenäisesti.