Neljättä koronarokotetta tarjotaan vähintään 65-vuotiaille oululaisille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet

13.05.2022

Päivitetty 19.5.2022 neljännen koronarokotteen saajien määrittely (THL:n 19.5. julkaiseman ohjeen mukaisesti).
23.5. lisätty alueellisten rokotuspäivien ajankohdat ja tieto siitä, että myös niihin voi tulla ilman ajanvarausta

Oulun kaupunki laskee neljännen koronarokotuksen ikärajaa. Neljättä koronarokoteannosta tarjotaan  perjantaista 13.5. alkaen oululaisille, jotka täyttävät tänä vuonna vähintään 65 vuotta ja joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet niin, etteivät he pärjää kotona itsenäisesti.  

Neljännen koronarokoteannoksen tarve määritellään toimintakyvyn eikä sairauksien perusteella. Sairaudet eivät vaikuta tarpeeseen rokottaa neljättä kertaa, ellei henkilöllä ole sairauksien lisäksi toimintakyvyn laskua. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tarkentaa ohjeissaan, että avuntarpeen tulee liittyä hoivaan ja huolenpitoon. Sillä ei siis tarkoiteta esimerkiksi pelkkää siivouspalvelun tai kaupan kotiinkuljetuksen käyttöä. Lisätietoja THL:n ohjeessa.

Limingantullin rokotuspisteelle (Nuottasaarentie 5) voivat tulla ilman ajanvarausta kaikki muut paitsi voimakkaasti immuunipuutteiset rokotettavat. Ajan voi halutessaan varata myös puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15.

Eri puolilla Oulua järjestetään lisäksi neljänteen koronarokotukseen tuleville tarkoitettuja rokotuspäiviä, joihin voi tulla ilman ajanvarausta tai varaamalla ajan ennakkoon puhelimitse. Seuraavat rokotuspäivät järjestetään Oulunsalossa Kauppakeskus Kapteenin kirjastossa (Karhuojantie 2) maanantaina 23.5. klo 10-15.30 , Haukiputaan hyvinvointikeskuksessa (Simppulantie 15 A3 ) tiistaina 24.5. klo 8.30-15.30 ja Tuiran hyvinvointikeskuksessa (Kangastie 16, 1. kerros) keskiviikkona 1.6. ja torstaina 2.6. kello 8.30-15.30. Ajantasainen tieto rokotusten aikataulusta löytyy koronarokotusten verkkosivulta (www.ouka.fi/koronarokotukset). 

Hoivakodeissa asuvat henkilöt saavat rokotukset asuinpaikassaan ja kotihoidon asiakkaat rokotetaan kotihoidon toimesta. Koti-, omais- ja vammaishoidon asiakkaista neljännen rokotteen saavat kaikki 65 vuotta täyttäneet. 

Neljäs rokote voidaan antaa kun kolmannesta annoksesta on kolme kuukautta 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee neljännen koronarokotuksen antamista iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet ja jotka eivät pärjää yksin kotona. Neljänsillä annoksilla pyritään tehostamaan suojaa vakavaa, sairaalahoitoista tautia vastaan sekä ennen kaikkea vähentämään iäkkäiden koronasta johtuvia kuolemia.