Nuoret muusikot nousevat Musiikkikeskuksen lavalle itsenäisyyspäivänä

01.12.2022

Oululaisten yhteistä itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlaa vietetään 6.12.2022 Oulun Musiikkikeskuksessa. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlaa voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä. 

Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhla alkaa klo 13. Juhlan musiikillisesta ohjelmasta vastaa 70-vuotisjuhlavuottaan viettävä Oulun konservatorio. Monipuolinen ohjelma sisältää muun muassa merkittävien suomalaisten säveltäjien musiikkia ja mukana on myös oululaisille tärkeiden säveltäjien Leevi Madetojan ja Erik Tulindbergin musiikkia. Ohjelman aluksi kuullaan paikallisen säveltäjän Juha Piston Oulun konservatorion juhlavuoden kunniaksi säveltämä ’Intrada’ vaskille ja lyömäsoittimille. Juhla päätetään Maamme-lauluun, joka lauletaan yhdessä yleisön kanssa.  

Juhlapuheen pitää SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Tanja Tiainen. Juhla kestää noin tunnin. Oulun Musiikkikeskuksessa on tarjolla maksuton juhlakahvitus kaikille tilaisuuteen tulijoille. Kahvitus alkaa klo 11.45. 

Oulun Musiikkikeskuksen mahtuu rajallinen määrä yleisöä. Yleisö otetaan sisään saapumisjärjestyksessä. Salin puolelle tilaisuutta mahtuu seuraamaan noin 800 vierasta. Lisäksi Oulun kaupunki on varautunut järjestämään lisäpaikkoja kahvion puolelle.   

Juhla näytetään suorana lähetyksenä. Linkki suoraan lähetykseen sekä muu itsenäisyyspäivän ohjelma