Nyt on aika ideoida - mihin sinä käyttäisit Oulun osallistuvan budjetoinnin 240 000 euroa?

15.01.2024

Oulun kaupungin osallistuva budjetointi käynnistyy maanantaina 15.1.2024.

Tällä kertaa oululaisten ideoita toteutetaan yli kolme kertaa isommalla summalla kuin aiemmin. Tänä vuonna oululaiset ideoivat ja äänestämällä päättävät, miten kaupunki käyttää 240 000 euroa hyvinvoinnin ja viihtyvyyden parantamiseen Oulussa.

Muhiiko mielessäsi mainio idea?

Onko mielessäsi idea, josta voisi olla iloa muillekin? Millaista toimintaa ja tekemistä sinä kaipaisit Ouluun? Käy antamassa ideasi verkossa Osallistu Oulu -sivustolla 15.1.–28.1.2024 välisenä aikana.

"Osallistuvan budjetoinnin ideat toteutetaan tämän vuoden aikana kesä-joulukuussa, joten ideoiden tulee olla nopeasti toteutettavissa. Ideoida voi yksin tai yhdessä muiden kanssa. Summasta voidaan myös toteuttaa useampi idea", Oulun kaupungin vuorovaikutussuunnittelija Anne Kippola avaa.

Osallistu Oulu -sivustolla voi myös tutustua kaikkiin annettuihin ideoihin ja niitä voi myös kommentoida. Ideointiajan jälkeen kaupunki vastaa sivustolla kaikkiin tulleisiin ideoihin.

Ideoista äänestykseen 

Ideahaun jälkeen kaikki osallistuvan budjetoinnin kriteereihin sopivat ja toteuttamiskelpoiset ideat jatkokehitetään äänestysehdotuksiksi yhdessä kaupungin asiantuntijoiden ja eri toimijoiden kanssa.

Myöhemmin keväällä oululaiset äänestämällä päättävät, mitkä äänestysehdotukset kaupunki toteuttaa. Äänestystuloksen perusteella kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet äänestysehdotukset, jotka mahtuvat 240 000 euron budjettiin.

Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä lisätä asukkaiden ja kaupungin yhteistä vuoropuhelua. Vuoden 2024 osallistuva budjetointi rahoitetaan valtion kunnille jakamasta hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen rahasta.