Oulu loves me -tapahtuma käynnistää rasisminvastaisen viikon monipuolisen tapahtumatarjonnan

17.03.2023

Tänä vuonna 20.-26. maaliskuuta vietettävällä rasisminvastaisella viikolla syvennytään ensisijaisesti työelämän rasismiin. Oulussa järjestetään teemaviikolla monenlaista ohjelmaa. Oulun tapahtumat on koottu Oulu loves me -sivulle.

Oulussa rasismin vastaisen viikon avaa Oulu loves me -tapahtuma Valkean Kesäkadulla lauantaina 18.3. klo 12-13. Tapahtumassa on monikulttuurista ohjelmatarjontaa muotinäytöksen, tanssiesitysten ja runoesitysten muodossa. Juonnoissa ja puheenvuoroissa tartutaan myös viikon teemaan ja tuodaan esille, kuinka jokainen meistä voi omalla toiminnallaan purkaa syrjiviä käytäntöjä. Oulun kaupungin puolesta tapahtuman ja koko viikon avaa maahanmuuttopäällikkö Arto Willman. Tapahtuma jatkuu Valkean Nuorten tilassa klo 13-15 erilaisilla työpajoilla, aktiviteeteilla ja mukana olevien tahojen palveluiden esittelyllä.

Eri puolella kaupunkia järjestettävien tilaisuuksien lisäksi haastekampanja ”Meille ovat tervetulleita kaikki” haastaa mukaan eri yhteisöt. Kampanjajulisteen ja somekehyksen saa Oulu loves me -sivulta. Sivulta löytyy myös materiaaleja ja kirjaston lukusuosituksia eri-ikäisille.  

Oulun kaupungin Monikulttuurikeskus Villa Victor koordinoi Oulussa rasisminvastaisen viikon kokonaisuutta. Yhteistyöverkosto on kasvanut vuosi vuodelta, ja mukana on kaupungin toimijoiden lisäksi monia järjestötoimijoita ja yhteisöjä.

Katso viikon ohjelmat: www.ouka.fi/oulu/villavictor/oulu-loves-me