Oulu on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa

13.04.2023

Oulu on mukana Ylen järjestämässä Miljoona roskapussia -kampanjassa. Tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Kampanja käynnistyy 13.4. ja kestää 14.6.2023 klo 20 saakka.

Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti Ylen sivuilla olevaan päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Laskuri on jo auki osoitteessa https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia

Lue lisää kampanjasta Ylen sivuilta https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia ja Ouka sivustolta https://www.ouka.fi/oulu/ymparisto-ja-luonto/oulu-yle-miljoona-roskapussia-kampanja

Tule mukaan ja toimi näin:

 1. Ota mukaan hanskat ja tyhjä pussi.
 2. Lähde ulos ja kerää roskia ympäristöstä.
 3. Vie keräämäsi roskat omaan sekajätteeseesi tai puistoroskikseen. Tee talkooilmoitus, jos pussi ei mahdu puistoroskikseen ja jätät sen roskiksen viereen. Haemme pussit ilmoitusten perusteella.
 4. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia sen kaupungin/kunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt.
 5. Haasta ystäväsikin mukaan!

Jos kokoat talkooporukan toimi näin:

 1. Nimetkää vastuuhenkilö, joka tekee talkooilmoituksen Oulun palautepalveluun https://www.ouka.fi/palaute ennen tapahtumaa. 
  1. Valitse: asuminen ja ympäristö/ puistot ja viheralueet. 
  2. Palautteen aihe: talkooilmoitus. 
  3. Palautetekstikenttään: Siivoustalkoot, talkoiden ajankohta, paikka ja arvioitu osallistujamäärä. Lisää kartalle pistemmäisenä sijaintina täysien jätesäkkien noutopaikka. Huomaa, että noutopaikalle pitää päästä autolla! 
  4. Yhteystietoihin vastuuhenkilön tiedot. Ilmoitus talkoista menee alueen kunnossapitäjälle, joka on sinuun yhteydessä.
 2. Kun olet tehnyt talkooilmoituksen, voit saada lainaan säkkejä ja roskapihtejä Oulun Infrasta
 3. Käyttäkää #miljoonaroskapussia #oulu somepostauksissa
 4. Huom. metalli ja vaarallinen jäte erilleen! Tonteilta ei saa tuoda puutarhajätettä eikä roskia, jotka kuuluvat kiinteistön vastuulle.