Oulu mukana ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa

Oulu on mukana Ylen järjestämässä Miljoona roskapussia-kampanjassa. Tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Kampanja käynnistyy 13.4. ja kestää 14.6.2023 klo 20 saakka. 

Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti Ylen sivuilla olevaan päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Laskuri on jo auki osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia.

Lue lisää kampanjasta Ylen sivuilta http://yle.fi/miljoonaroskapussia

Voit osallistua mukaan talkoisiin!

Tule mukaan ja toimi näin:

 1. Ota mukaan hanskat ja tyhjä pussi
 2. Lähde ulos – yksin tai porukalla
 3. Kerää roskia ympäristöstä
 4. Vie keräämäsi roskat omaan sekajätteeseesi tai puistoroskikseen. Jos roskapussi ei mahdu puistoroskikseen voit jättää sen roskiksen viereen. Silloin on tärkeää tehdä talkooilmoitus, että tiedämme käydä hakemassa pussit pois.
 5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia sen kaupungin/kunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt 
 6. Haasta ystäväsi mukaan!

Jos kokoat talkooporukan toimi näin:

 1. Kun talkooporukka on koossa, nimetkää vastuuhenkilö.
 2. Vastuuhenkilö tekee talkooilmoituksen Oulun palautepalveluun ouka.fi/palaute  ennen tapahtumaa. Valitse: asuminen ja ympäristö/ puistot ja viheralueet. Palautteen aihe: talkooilmoitus. Palautetekstikenttään: Siivoustalkoot, talkoiden ajankohta, paikka ja arvioitu osallistujamäärä. Lisää kartalle pistemmäisenä sijaintina täysien jätesäkkien noutopaikka. Huomaa, että roskien nouto paikalle on päästävä autolla! Yhteystietoihin vastuuhenkilön tiedot. Ilmoitus talkoista menee alueen kunnossapitäjälle, joka on sinuun yhteydessä.
 3. Jätesäkkejä ja roskapihtejä voi lainata Oulun Infra -liikelaitokselta talkookäyttöön. Osoite Poratie 10, yhteyshenkilö Johanna Järvenpää, p. 044-7032174, johanna.jarvenpaa@ouka.fi
 4. Jos tiedotatte talkoista Facebookissa, käyttäkää #miljoonaroskapussia
 5. Pitäkää hyvät talkoot. Huomioittehan roskien lajittelun metalli ja ongelmajäte, eivät kuulu sekajätteeseen vaan ne tulee lajitella erilleen.

Huomioithan, että tonteilta ei saa tuoda puutarhajätettä eikä roskia, jotka kuuluvat kiinteistön vastuulle. 

Miljoona roskapussia-kampanjan videoita löydät Yle areenasta

 

Roskapihdit lainaan myös kirjastosta

OUTI-kirjastoissa on runsaasti (n. 31 kpl) roskapihtejä lainattavana. Niitä on yhdet kappaleet/kirjasto, joten useimmissa kirjastoissa on yhdet kappaleet. Niitä ei voi varata etukäteen.

Verkkokirjastossa voi asiakas tehdä haun: roskapihdit esine. Halutulos ilmoittaa missä kirjastossa pihtejä on. Kirjaston edessä on punainen rasti, koska varaus ei ole mahdollista.

Roskapihdit on lainattavissa Oulun Infralta ja kirjastoista myös kampanjan jälkeen.

 

Ladattavat ohjeet turvalliseen roskienkeruuseen (PDF)

Oulun Infra

 • Postiosoite postal PL 69, 90015 Oulun kaupunki
 • Puhelin Vaihde work 08 558 410
  Kaupungin puhelinpalvelunro work
  08 558 558 00
 • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.