Tapahtumakuva Rotuaarilta

Oulu panostaa tapahtuma-alan kehittämiseen – suuntaviivat luotu vuoteen 2030

03.04.2024

Oulun kaupunki on julkaissut Tapahtumaystävällinen Oulu 2030 -suunnitelman, joka näyttää suuntaviivat tapahtuma-alan kehittämiseen tulevina vuosina. Suunnitelman laatimisesta on vastannut Oulun kaupungin tapahtumayksikkö ja se on tehty yhteistyössä tapahtumajärjestäjien, tapahtuma-alaan liittyvien keskeisten kaupunkiorganisaation toimialojen ja yksiköiden sekä muiden sidosryhmien kanssa.

Suunnitelman tärkeä lähtökohta on Oulu 2026 -kulttuuripääkaupunkivuoden sujuvuuden mahdollistaminen, mutta se katsoo myös pidemmälle tulevaisuuteen. Tavoitteena on, että tapahtuma-ala tunnistetaan kaupungissa entistä paremmin ja tapahtumien kehittymisen tarpeisiin pystytään vastaamaan. 

Tapahtumaystävällinen Oulu 2030 -suunnitelma sisältää konkreettisia toimenpiteitä mm. tapahtuma-alan osaamistason kasvattamiseen, sidosryhmien välisen dialogin vahvistamiseen sekä tuki- ja neuvontapalveluiden kehittämiseen vastuullisesti ja digitaalisuutta hyödyntäen. Tavoitteena on myös lisätä Oulun tunnettuutta tapahtumakaupunkina.

Tapahtumaystävällinen Oulu 2030 -suunnitelman sisällöt huomioidaan kaupunkistrategian päivityksessä ja kaupungin talousarviosuunnittelussa. ”Tapahtumallisuuden merkitys kasvaa tulevaisuudessa, kun puhutaan Oulun veto- ja pitovoimasta. Useat tutkimukset osoittavat tapahtumien ohittaneen jopa kaupalliset palvelut kaupunkikeskustojen vetovoimatekijänä”, sanoo tapahtumapäällikkö Jarkko Halunen.

”Tapahtuma-alan kehittämiseen ja tämän suunnitelman laatimiseen on osallistunut laajasti eri sidosryhmiä ja Oulun kaupunki haluaa kiittää kaikkia työhön osallistuneita”, toteaa suunnitelman kokoamisesta vastannut tuottaja Janita Jämsén.

Oulun kaupunki järjestää vuosittaisen tapahtumajärjestäjien ja viranomaisten tapaamisen torstaina 4.4. klo 13-16 Oulun Ympäristötalolla. Suunnitelma esitellään myös kyseisessä tilaisuudessa.

 

Tapahtumaystävällinen Oulu 2030 -suunnitelmaan voi tutustua verkkosivuilla: Tapahtuma-alan kehittäminen | Tapahtumapalvelut | Oulun kaupunki (ouka.fi)