Oulukin mukana Miljoona roskapussia -haasteessa

16.04.2024

Oulu on tänäkin vuonna mukana Miljoona roskapussia -haasteessa. Ylen kampanjassa haastetaan suomalaiset keräämään yhteensä miljoona pussillista roskia. Näihin siivoustalkoisiin on lupautunut mukaan jo 177 kuntaa ja kaupunkia sekä joukko järjestöjä ja yhteisöjä. Kampanjan virallisena kummina toimii Mikko ”Peltsi” Peltola.

Kerätyt roskapussit merkitään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Laskuri päivittyy kerran päivässä 15.4. klo 9 alkaen. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä! 

Roskapussilaskuri Ylen sivuilla

Toimintaohjeet roskien keräämiseen Oulussa:

  1. Käytä hanskoja ja paksupohjaisia kenkiä roskia kerätessäsi.
  2. Käytä roskapihtejä, joita voit myös lainata kirjastoista. Löydät ne OUTI-verkkokirjastosta lisäämällä hakuun ”roskapihdit”.
  3. Pukeudu näyttävästi, kun liikut katujen varsilla.
  4. Pese kädet huolellisesti keräämisen jälkeen.
  5. Kerää roskat omaan roskikseesi tai puistoroska-astioihin. Erota metalli ja vaarallinen jäte erikseen.
  6. Kaupungin keskustassa on 6 kpl ruiskuille tarkoitettua keräysastiaa. Jos et uskalla poimia ruiskua itse, kerrothan siitä palautepalveluumme
  7. Käytä tien vasenta laitaa ja vältä poukkoilemasta tien yli.
  8. Pysäköi autosi sille varatulle parkkipaikalle tai sallitulle paikalle kadun reunaan. Pientareelle tai linja-autopysäkille ei saa pysäköidä. 
  9. Jos sinulla on suurempi keräysporukka, saat pusseja ja roskapihtejä myös Oulun Infran toimipisteestä Poratieltä. Silloin tee myös talkooilmoitus nettisivuillamme.
  10. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen kaupungin/kunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia

Kampanja päättyy keskiviikkona 5.6.2024 klo 20.