Oulun Asemakeskus on edennyt kilpailuehdotusten suunnitteluun

21.06.2022

Senaatin Asema-alueet Oy:n järjestämän Oulun Asemakeskuksen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu on parhailleen käynnissä ja edennyt kilpailuehdotusten suunnitteluvaiheeseen.

Ensimmäiset kilpailuehdotukset tulee jättää arvioitavaksi syyskuun loppuun mennessä. Kilpailun voittaja valitaan joulukuussa 2022. Oulun kaupunkia kilpailun tuomaristossa edustavat asemakaavapäällikkö Kari Nykänen ja asemakaava-arkkitehti Leena Kallioniemi.

Kilpailun tavoitteena on löytää Asemakeskuksen alueen toteuttamiseksi kaupunkikuvallisesti, arkkitehtonisesti ja toiminnallisesti korkeatasoinen ja toteuttamiskelpoinen suunnitteluratkaisu, sekä sille toteuttaja.

Syksyllä valmistuvien kilpailuehdotusten arvioinnissa korostuvat ekologisesti ja sosiaalisesti kestävä, hiilineutraali kaupunkikehitys sekä eri matkustusmuotojen synergia ja toimivuus. Kilpailun voittajasuunnitelman on lisättävä myös liikenteen sujuvuutta.

Lisätietoja

Senaatin Asema-alueet Oy:n järjestämästä suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailusta 21.6.2022 julkaistusta tiedotteesta 

Lue lisää Oulun Asemakeskuksen alueen asemakaavan muutosluonnoksesta hankkeen projektikortilta, joka löytyy Oulun kaupungin verkkosivuilta. 

Tutustu Oulun Asemakeskus -hankkeeseen ja sen taustoihin laajemmin Oulun kaupungin verkkosivuilla.

Havainnekuva: Lahdelma & Mahlamäki Arkkitehdit