Oulun kaupungin sisäliikuntatilat pysyvät toistaiseksi suljettuna – kirjastot ja museot ovat avoinna

31.12.2021

Katso myös uudempi tiedote 31.12.: Oulun kaupungin kuntosalit avataan 2.1.2022. 

 

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus teki torstaina 30.12. välipäätöksen, jonka mukaan kuntosalit ja muut yksilöliikuntaan tarkoitetut sisätilat saa avata, mutta vain yhden päivän ajaksi. Päätös koski Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tekemää rajoituspäätöstä, joka on voimassa 31.12. saakka. Aluehallintovirasto oli jo aiemmin päättänyt jatkaa Pohjois-Pohjanmaan kuntien alueen rajoituspäätöksiä ajalle 1.–15.1.2022 tartuntatautilain pykälän 58 g nojalla.  Myös tästä päätöksestä on tehty valituksia.

Oulun kaupungin sisäliikuntatilat ovat suljettuna Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä 15.1.2022 saakka, jollei Pohjois-Suomen hallinto-oikeus keskeytä päätöksen toimeenpanoa. Oulun kaupunki seuraa viranomaisten päätöksentekoa ja tekee mahdolliset muutokset niiden perusteella.

Oulun kaupunki ei aukaissut kuntosalejaan ja muita sisäliikuntatiloja yhden päivän ajaksi, sillä liikuntapaikan avaamiseen tarvitaan hieman aikaa, jotta esimerkiksi tukipalvelujen tilaaminen ja työvuorojärjestelyt ehditään tehdä.

Oulun kaupungin uimahallit ja muut sisäliikuntapaikat on suljettu Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä 15.1.2022 saakka. Tiloja voidaan kuitenkin käyttää myönnetyillä vuoroilla alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan sekä ammattiurheiluun. Määräys koskee myös koulujen ja päiväkotien liikuntasalien käyttöä.

Kirjastot palvelevat rajoitetusti, museot pysyvät auki.

Oulun kaupunginteatterin ja Oulu Sinfonian esitykset ovat tauolla. Oulun Sinfonia aloittaa kautensa 13.1.2022 ilman paikalla olevaa yleisöä striimikonsertilla. Oulun Teatteri tiedottaa alkuvuoden toiminnasta tarkemmin 3.1.2022.

Oulussa voimassa olevat koronarajoitukset ja -suositukset.