Oulun kaupunki laajentaa neljännen koronarokotteen kohderyhmää 50–69-vuotiaisiin riskiryhmäläisiin

27.07.2022

Julkaistu 27.7.2022. Tiedot ovat muuttuneet. Lue uusin uutinen tästä aiheestaOulun kaupunki tarjoaa neljännen koronarokoteannoksen 50–69-vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville Oulun kaupungin asukkaille maanantaista 1.8. 2022 alkaen. Rokotettavan kannattaa varmistaa ennakkoon kuuluuko hän riskiryhmään, jolla on muita suurempi alttius sairastua vaikeaan tai vakavaan koronavirustautiin. Riskiryhmistä saa tietoa Oulun kaupungin koronasivustolta: www.ouka.fi/koronarokotukset.Ilman ajanvarausta järjestettävät walk in-rokotukset ovat jääneet toistaiseksi tauolle, joten rokotusaika on varattava ennakkoon puhelimitse: p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15. Aikaa varattaessa saattaa olla ruuhkaa, joten jos rokotustarve on myöhemmin, ajan voi varata lähempänä rokoteajankohtaa. Ensimmäisinä päivinä toivotaankin yhteydenottoa vain kiireellisesti rokotetta tarvitseville. Soittaessa kannattaa varautua odotusaikaan. 70 vuotta täyttäneet voivat varata rokotusajan myös nettisivuilta.

 

Rokotukseen voi tulla ajanvarauksella Limingantullin rokotuspisteelle osoitteeseen Nuottasaarentie 5. Aukioloaika laajenee elokuun alussa. 1.8. lähtien rokotuspiste on avoinna kaikkina arkipäivinä: maanantaista tiistaihin kello 8.30–15.30, keskiviikosta torstaihin kello 8.30–17.30 ja perjantaisin kello 8.30–15.30.  

Rokotusten laajennus perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) maanantaina 18.7. julkaisemaan suositukseenNeljännen tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta rokoteannoksesta on kulunut kolme kuukautta. Koronavirustartunta vastaa yhtä rokoteannosta. Kolme koronarokotetta saanut henkilö, joka on sairastanut koronataudin, ei tarvitse neljättä koronarokotetta.  

Neljännen koronarokotteen kohderyhmää laajennetaan resurssien puitteissa   

Neljänsiä koronarokotuksia tullaan laajentamaan seuraavaksi porrastetusti myös 18–49-vuotiaisiin riskiryhmäläisiin henkilöstöresurssien mahdollistamassa aikataulussa. Koronarokotusten laajentamisesta tiedotetaan Oulun kaupungin verkkosivuilla heti kun muutoksia tapahtuu. Ajantasaiset tiedot koronarokotuksista löytyvät koronasivustolta: www.ouka.fi/koronarokotukset.    

Neljänsiä koronarokotuksia on Oulussa tarjottu jo aiemmin kaikille 70 vuotta täyttäneille, iäkkäille, jotka ovat järjestetyssä kotihoidossa tai omaishoidossa, voimakkaasti immuunipuutteisille sekä 65 vuotta täyttäneille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet niin, etteivät he pärjää kotona itsenäisesti.