Oulun kaupunki ottaa käyttöön palvelusetelin lohjenneen hampaan hoitoon

02.09.2022

Julkaistu 2.9.2022
 

Oulun kaupungin suun terveydenhuollossa voidaan myöntää palveluseteli lohjenneen hampaan hoitoon 5.9.2022 alkaen. Palvelusetelin myöntäminen edellyttää aina hoidon tarpeen arviota, jonka tekee Oulun kaupungin suun terveydenhuollon ammattilainen.

Palveluseteli on julkisten palveluiden järjestämistapa, jossa asiakas valitsee itse yksityisen palveluntuottajan tarjolla olevien, kunnan hyväksymien, ehdokkaiden joukosta. Oulun kaupungin suun terveydenhuolto voi myöntää lohjenneen hampaan hoitoon palvelusetelin yli 18-vuotiaalle asiakkaalle, jonka hammas on lohjennut, mutta avuntarve ei ole kiireellinen. Palvelusetelikokeilu on osa kokonaisuutta, jolla pyritään parantamaan kuntalaisten hoitoonpääsyä kiireettömiin suunterveyden palveluihin.  
 

Palvelusetelin saaminen edellyttää arviota suun terveydenhuollossa

Palvelusetelin myöntämistä edeltää arvio suun terveydenhuollon puhelinpalvelussa, jonka jälkeen asiakas ohjataan palvelusetelineuvojalle. Palvelusetelin saatuaan asiakas voi varata itse ajan valitsemaltaan palveluntuottajalta. Tarkemmat ohjeet löytyvät Oulun kaupungin verkkosivustolta suun ja hampaiden hoidon sivuilta

Lohjenneen hampaan palveluseteli on arvoltaan 75 euroa. Seteli kattaa 75 euron verran palveluntuottajan määrittämästä lohkeamakäynnin hinnasta ja jäljelle jäävä osuus jää asiakkaan itsensä maksettavaksi. Asiakas maksaa omavastuuosuuden palveluntuottajalle hammashoitokäynnin yhteydessä. Palvelusetelin omavastuuosuus ei kerrytä maksukattoa eikä siitä saa KELA-korvausta.