Perinneviikonloppu Turkansaaren ulkomuseossa 15.–16.7.

12.07.2023

Perinteisiä kädentaitoja esillä Turkansaaressa

Tulevana viikonloppuna 15.–16.7. Turkansaaren ulkomuseossa vietetään perinneviikonloppua, jolloin voi tutustua jo katoamassa oleviin kädentaitoihin. Viikonlopun aikana voi ihmetellä miten rauta taipuu sepän pajassa, kuinka valmistuu tuohikontti, minkälaista on fransupitsi ja miten syntyy pitsiä nypläämällä. Vierailijat voivat ihastella myös villan muuttumista langaksi sekä mitä työvälineitä käyttää vaatturi ja suutari. Kädentaitoihin voi tutustua sekä lauantaina että sunnuntaina klo 10–16.

Kädentaitojen ohessa emännät ällyyttävät museovieraita kummallisilla kapistuksillaan, lähitilan hurmaavat eläimet odottavat rapsuttelijoita ja lauantaina Vaskiveikot takaavat mukavan tunnelman tahdit. Sunnuntaina musiikista vastaa Iin Laulupelimannit, jotka laulattavat myös kesäisiä yhteislauluja.

Perinneviikonlopun yhteydessä ei tänä vuonna sytytetä tervahautaa, vaan tervaspuita valmistellaan ja säästetään Turkansaaren 100-vuotisjuhlille vuoteen 2025 sekä Oulun kulttuuripääkaupunkivuoteen 2026. Tervaspuut vaativat useiden vuosien valmistelun ja monia työvaiheita, minkä vuoksi on tehty valinta säästää puita juhlavuosiin.

Museokahvila palvelee kesävieraita myös viikonloppuna ja vatsansa voi täyttää maittavalla lohikeitolla ja herkullisilla kotileivonnaisilla.

Turkansaaren ulkomuseo on avoinna päivittäin klo 10–17.
Pääsymaksut museoalueelle ovat aikuisilta 10 € ja opiskelijoilta, eläkeläisiltä ja työttömiltä 7 €.
Alle 18-vuotiailla on vapaa pääsy. Valtakunnallisella Museokortilla ja Kaikukortilla ilmainen sisäänpääsy.