Peruskoulut ja lukiot alkavat keskiviikkona 10.8.2023

09.08.2022

Koulutyö Oulun peruskouluissa ja lukioissa käynnistyy keskiviikkona 10.8. Koulun aloitusajan voi tarkistaa koulun kotisivuilta ja Wilmasta. Esiopetus alkaa maanantaina 15.8. 

Oulussa koulun aloittaa tänä syksynä noin 2300 ensimmäisen luokan oppilasta. Yhteensä peruskoululaisia on noin 23 000. Oululaisissa lukioissa aloittaa noin 1650 uutta lukio-opiskelijaa.

Maksullista iltapäivätoimintaa järjestetään toimintapaikan saaneille oppilaille. Iltapäiväryhmät toimivat klo 11-16.30 kouluilla, nuorisotiloissa ja seurakunnan tiloissa. Iltapäivätoimintapaikan on saanut 1470 yleisopetuksen oppilasta sekä 249 alueellisten erityisryhmien ja erityiskoulujen oppilasta.

Kaupunki järjestää maksullisen iltapäivätoiminnan lisäksi koulupäivän jälkeen myös maksutonta kaikille avointa toimintaa nuorisotiloissa eri puolilla kaupunkia. Lisäksi kouluissa on tarjolla erilaisia maksuttomia kerhoja. Koulut tiedottavat oman koulunsa kerhoista huoltajilleen ja oppilailleen.


Uusi tutkintokoulutukseen valmentava koulutus alkaa

Uusi tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA) käynnistyy tänä syksynä. Oulussa opetus alkaa 17. elokuuta.

TUVA-koulutuksessa yhdistyvät aiemmat nivelvaiheen koulutukset perusopetuksen lisäopetus (kymppiluokat), lukiokoulutukseen valmistava koulutus (LUVA), lukiostartti ja ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus (VALMA). TUVA antaa opiskelijalle valmiuksia toisella asteella opiskelua varten. Koulutukseen voi hakea myös, jos ei ole vielä varma, mitä haluaa opiskella peruskoulun jälkeen. TUVA-koulutukseen on jatkuva haku. Lue lisää TUVA-koulutuksesta.

Oulun peruskoulujen ja lukioiden työ- ja loma-ajat lukuvuonna 2022-2023