Tonnin idea -kilpailussa kaksi voittajaa

26.09.2023

Oulun kaupungin yhteisötoiminnan ja Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamarin järjestämä Tonnin idea -kilpailu oli käynnissä 8.5.–31.7.2023. Kaksi voittajaa on nyt selvillä, ja molemmat saavat palkintona 1500 euroa ideansa toteuttamiseen.

Kilpailuohjeissa kerrottiin, että kilpailun raati valitsee enintään kolme voittavaa ideaa ja kunkin voittaneen idean keksijä saa käyttöönsä 1000 euroa ideansa toteuttamiseen. Koska voittajiksi valittiin tänä vuonna vain kaksi ideaa, molemmat saavat 1500 euroa.

Ideoita saatiin kahdeksan kappaletta, joista kilpailuraati valitsi toteutettavaksi kaksi. Voittajaideat ovat  lasten tiede- ja taidekerholaisten projekti: lasten toteuttamat nettisivut sekä kukkajakelu ikääntyneille -tempaus.

Ensimmäinen idea on, että lapset toteuttavat nettisivut lasten tiede- ja taidekerhossa. Toteuttajana on Pekurinkulman yhteisötila ja vastuuhenkilönä siellä Outi Aavaluoto. Tarkoituksena on opettaa lapsille html-kieltä ja digimarkkinointia.

Toinen idea on kukkajakelu ikääntyneille -tempaus, jonka toteuttajana on Leena Kokko. Tempaus toteutetaan niin, että kukkia jaetaan eri puolilla Oulua: Haukiputaan torilla, Höyhtyän ostoskeskuksessa, City-market Ruskossa ja Kaakkurin asukastuvan edessä.  

Voittajiin on oltu yhteydessä ja annettu ohjeet palkintosumman käyttämisestä.

Kiitos kaikille ideakilpailuun osallistuneille ja onnea voittajille!

Tämä on järjestyksessään kolmas Tonnin idea -kilpailu. Ensimmäisen kerran se järjestettiin syksyllä 2021.


Lisätiedot:
Maiju Teeriaho, osallisuus- ja vuorovaikutusasiantuntija, Oulun kaupunki, maiju.teeriaho[at]ouka.fi