Uudet viihtyisät ulkokalusteet Kaijontorille – Tule tutustumaan ja luomaan ilmettä 3.9.

02.09.2022

Oulun kaupungin Kestävä Kaijonharju –hanke on hankkinut ulkokalusteita alueen asukkaiden käyttöön Kaijontorille. Asukkaita kutsutaan tutustumaan kalusteisiin ja luomaan niille uutta ilmettä Oulun katutaide ry:n työpajassa lauantaina 3.9. klo 13-15 osana Kaijonpäivien ja Oulun Päivien ohjelmaa.

Kalusteihin kuuluu säänkestäviä porras- ja ramppirakennelmia, jotka on rakentanut Kestävän kehityksen keskus Välivainiolla. 

Kaijonharjun keskuksessa sijaitseva Kaijontori kulkee asukkaiden piirissä myös nimellä Apinatalon aukio. Nimi viittaa taiteilija Raimo Metsänheimon apinaa kuvaavaan Tiedonjano-veistokseen, joka seisoo puistoalueella kirjaston ja nuorisotalon edessä.

Ulkokalusteet tekevät aukiolla oleilusta entistä viihtyisämpää. Ne tuovat aukiolle uutta ilmettä ja tarjoavat lisää istumapaikkoja. Yksi Kestävä Kaijonharju –hankkeen tavoitteista onkin kehittää Kaijonharjun keskusta yhteisölliseksi ihmisten kohtaamispaikaksi. Uudet ulkokalusteet parantavat myös alueen harrastusmahdollisuuksia, sillä rampit soveltuvat myös rullalautailijoiden käyttöön.

Asukkaat pääsevät antamaan kalusteille uuden ilmeen Oulun Katutaide ry:n johdolla Kaijonpäivät-tapahtumassa lauantaina 3.9. Tapahtuman järjestää Kuivasjärven pienkiinteistöyhdistys ja se on rahoitettu Kestävä Kaijonharju –hankkeen asukasprojektihaun kautta. Kaijonpäivissä on tarjolla monipuolisesti kulttuuria ja tekemistä sisältäen päiväohjelmaa koko perheelle sekä iltaohjelmaa aikuisille.

Kaijontorin nurmialue sopii myös pihapelien pelaamiseen. Jos pelejä ei löydy kotoa, niitä voi lainata omaan käyttöön kirjastoista. Kaijonharjun kirjastossa on lainattavana frisbeegolfkiekkosetti, jalkapallo, katukoripallo, krokettisetti, mölkky, petankki ja pesäpallosetti. Liikuntavälineiden laina-aika on kaksi viikkoa ja ne tulee palauttaa samaan kirjastoon, mistä ne on lainattu.

Kaijonpäivät on osa Oulun päivien 2. – 4.9.2022 tapahtumia.