Uusi maksuton asumisneuvonta alkaa 2.1.2023

20.12.2022

Vuoden 2023 alusta Oulun kaupunki tarjoaa maksutonta asumisneuvontaa kaikille oululaisille asumismuodosta riippumatta. Kyseessä on uusi matalan kynnyksen palvelu. Tehtävään palkatut kaksi asumisneuvojaa antavat ohjausta ja neuvontaa asumiseen liittyvissä erilaisissa pulmatilanteissa.

”Asumiseen liittyviä haasteita tai kysymyksiä voi syntyä kenelle tahansa, eikä niiden kanssa tarvitse jäädä yksin. Meihin asumisneuvojiin kannattaa ottaa yhteyttä hyvin matalalla kynnyksellä, pientenkin asioiden mietityttäessä.”, kehottavat asumisneuvojat Laura Tanjunen ja Samuli Virtasalo.

Voit olla asumisneuvojiin yhteydessä soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Halutessasi voitte sopia tapaamisen. Työskentely asumisneuvojien kanssa on aina luottamuksellista.

Asumisneuvojilta voit saada tukea ja neuvontaa asumiseen liittyvissä asioissa, kuten

 • apua asumiseen liittyvien tukien ja etuuksien hakemisessa
 • uuden asunnon hakemisessa
 • vuokranmaksuongelmissa tai muissa asumiseen liittyvissä talousongelmissa
 • asunnon hoitoon liittyvissä vaikeuksissa tai häätötilanteessa.

Asumisneuvojat auttavat kaupunkilaisia asumismuodosta riippumatta, olipa kyseessä vuokrakoti, omistusasunto, kimppakämppä tai jokin muu muoto. Asumisneuvoja auttaa, ohjaa, vinkkaa, seuraa ja selvittää tilanteen ratkaisuun asti. Siihen hyvän alustan luovat asumisneuvojien aktiivinen ote ja vahvat verkostot moneen suuntaan. Lisäksi asumisneuvojat ohjaavat asiakkaita tarvittavien palveluiden piiriin.

Asumisneuvojat tulevat jalkautumaan muun muassa yleisötapahtumiin, ja tapaamiset tullaan toteuttamaan asiakaslähtöisesti, tarvittaessa myös asiakkaan kodissa. Palvelua ja asumisneuvojien toimenkuvaa tullaan kehittämään ilmenevän tarpeen mukaan.

Asumisneuvojien yhteystiedot

 • Asumisneuvoja Laura Tanjunen p. 040 184 3365
 • Asumisneuvoja Samuli Virtasalo p. 040 154 8239
 • asumisneuvonta@ouka.fi
 • Asumisneuvonnan päivystys BusinessAsemalla 12.1.2023 alkaen.
  Aika: Parillisilla viikoilla torstaisin klo 13 – 16, ilman ajanvarausta.
  Osoite: Hallituskatu 36, 90100 Oulu

Lisätiedot ja neuvonnan yhteystiedot tulevat palvelun käynnistyttyä, eli viimeistään vuodenvaihteessa, löytymään osoitteesta: ouka.fi/asumisneuvonta

Selvitetään asiat yhdessä!