Uusi tutkintokoulutukseen valmentava koulutus alkaa Oulussa 17. elokuuta

15.08.2022

Uusi tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (tuva) käynnistyy tänä syksynä. Oulussa opetus alkaa keskiviikkona 17. elokuuta.

Oulun kaupungilla tuva-koulutusta ​ hallinnoi Oulun aikuislukio. Tuva-ryhmiä aloittaa Oulun aikuislukiossa ja Pohjankartanon koulussa. Koulutus järjestetään yhteistyössä kaupungin eri oppilaitosten ja ammatillisten oppilaitosten kanssa. Opiskelijat voivat suorittaa Tuva-koulutusta myös Oulun kaupungin nuorten työpajoilla sekä työelämäjaksoilla.

Tutkintokoulutukseen valmentavassa koulutuksessa yhdistyvät aiemmat nivelvaiheen koulutukset perusopetuksen lisäopetus eli kymppiluokat, lukiokoulutukseen valmistava koulutus, lukiostartti ja ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus. Tuva-koulutus antaa opiskelijalle valmiuksia toisella asteella opiskelua varten. Koulutukseen voi hakea myös, jos ei ole vielä varma, mitä haluaa opiskella peruskoulun jälkeen.

Tuva-koulutukseen pystyi hakemaan jo kevään yhteishaussa, mutta koulutukseen on myös jatkuva haku Opintopolussa. Koulutuksen laajuus on 38 viikkoa ja suoritusaika enintään yksi vuosi. Opiskelija voi osallistua koulutukseen myös lyhyemmän ajanjakson omien tavoitteidensa ja osaamistarpeidensa mukaisesti. 

Tuvan kohderyhmät ovat

  • oppivelvolliset ja muut ilman toisen asteen tutkintoa olevat, jotka tarvitsevat valmentavaa koulutusta
  • opiskelijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi, ruotsi tai saame
  • opiskelijat, jotka ovat suorittaneet perusopetuksen tai sitä vastaavan koulutuksen muulla kuin suomen, ruotsin tai saamen kielellä.

Lue lisää tutkintokoulutukseen valmentavasta koulutuksesta Oulun aikuislukion sivuilta.