Vaalien ulkomainonnan ohjeet

Kaupungin asemakaava-alueilla katujen varsille ja kaupungin omistamille yleisille alueille vaalimainosten sijoittaminen ei ole sallittua, esim. puihin tai katuvalopylväisiin ei saa kiinnittää  vaalimainoksia. Kaupungin asettamien vaalimainostelineiden lisäksi kaupungin asemakaava-alueilla voi mainostaa esimerkiksi urheiluseurojen vaihtuvanäyttöisissä valomainoksissa.

Vaalien ulkomainonta mukaan lukien valomainostauluilla tapahtuva mainonta tulee toteuttaa niin, että se ei näy tai kuulu äänestyspisteeseen.

Kaupungin vaalimainostelineitä varataan kullekin puolueelle/ehdokkaita asettaneille yksi mainospaikka/teline. Vaalimainoksen asettajan on hankittava itse vaalimainostelineeseen sopivat taustalevyt ja asennettava mainokset telineisiin. Telineet ovat käytettävissä 9.1.2024 klo 18.00.  Katso telineiden sijaintikartta liitteestä "Vaalimainospaikat suuralueittain".
Taustalevyn mitat:
korkeus 1 200,00 mm
leveys 800,00 mm
paksuus 3,50 mm

Vaalimainostaulujen järjestys määräytyy vaaliviranomaisen arpoman ehdokaslistan mukaan. Järjestys on seuraava:

  1. Li Andersson 
  2. Olli Rehn 
  3. Harry Harkimo
  4. Jussi Halla-aho
  5. Jutta Urpilainen
  6. Mika Aaltola
  7. Alexander Stubb
  8. Sari Essayah
  9. Pekka Haavisto

Valtion maanteiden varsilla (Kuusamontie, Vaalantie, Kainuuntie jne.) mainostaminen on mahdollista heidän ohjeistuksen mukaisesti https://www.ely-keskus.fi/vaalimainonta. Liitetiedostona kartta, josta ilmenee kantakaupungin alueella valtion ja kaupungin ylläpitämät katu-/tiealueet.  Tarkempaa karttanäkymää kaupungin ylläpitämistä katualueista löytyy osoitteesta Oulun karttapalvelu, valitse -> kartalla näkyvät tiedot -> kadut ja puistot -> katujen kunnossapito. Kun karttaa zoomaa riittävän lähelle, näkyy eri väreillä kaupungin kunnossapitämät väylät (näille ei siis saa asettaa mainoksia).

Rotuaarin vaalimökit: Oulun kaupungin keskusvaalilautakunta on päättänyt, että ehdokkaita asettaneille puolueille ja valitsijayhdistyksille tarjotaan mahdollisuus käyttää vaalikampanjointiin Rotuaarinaukiolle sijoitettavia vaalimökkejä. Mökkien pystyttämisestä/vuokraamisesta aiheutuvat kulut maksaa keskusvaalilautakunta. Puolueilta peritään jätehuollosta ja sähkön käytöstä aiheutuvat kulut.

Narikka Oy hoitaa vaalikylän sijoittelusuunnittelun, toteutuksen ja valvonnan. Vaalimökit ovat käytössä perjantaina 12.1. iltapäivästä lähtien.