Yritysten henkilöstöliikunta

Kohdennetut maksuvälineet sopivat yrityksille joiden henkilöstö työskentelee useissa eri työpisteissä tai eri paikkakunnilla. Ne käyvät valtakunnallisesti useaan liikunta- ja kulttuuripaikkaan eikä yrityksen tarvitse tehdä sopimusta kuin liikuntaseteliyrityksen kanssa. Oulun kaupungin liikuntalaitoksissa käyvät maksuvälineinä seuraavat liikunta- ja kulttuurisetelit, maksukortit ja mobiilimaksut.

Liikuntarahalla voi maksaa henkilökohtaisia kertamaksuja, ostaa sarjalippuja ja kuukausikortteja. Sarjaliput ja kuukausikortit ladataan OuluCardille, jonka hinta on 3,30 euroa. Sitä ei voi maksaa liikuntarahalla. Ryhmälle varattuja liikuntatilojen vuokria ei voi maksaa liikuntaseteleillä ja maksukorteilla.

OuluCard

Yrityksellä voi olla käytössä joko yrityksestä jaettavat tai myytävät sarjalippukortit, liikuntapaikoissa säilytettävät yhteiskäyttökortit tai henkilökunnan käytössä olevat henkilökohtaiset kortit.

Sarjalippukortit
Yleisin tapa käyttää OuluCardia henkilöstön liikunnan tukemisessa on se, että yritys ostaa liikuntapaikasta tarvittavan määrän kortteja, joihin ladataan sarjalippuja esim. 10 kpl / kortti. Yritys jakaa tai myy tuettuun hintaan henkilöstölleen kortit. Kun työntekijä on käyttänyt kortilta kaikki sinne ladatut liput, hankkii hän yrityksestä uuden kortin. Samalla hän palauttaa "tyhjän kortin". Kun palautettuja kortteja on kertynyt yritykseen, voi korteille ladata lisää lippuja missä tahansa kaupungin liikuntapaikassa. Kortit voidaan tarvittaessa numeroida, jotta yrityksessä tiedetään kunkin kortin haltija.  

Liikuntapaikassa säilytettävät yrityskortit
Henkilöstön käyttöön on mahdollista hankkia yhteiskäyttöön sarjalippuja. Tällöin yritystä varten tehdään OuluCard asiakastili, johon ladataan sarjalippuja. Asiakastiliin kytketään kortit kaikkiin niihin liikuntapaikkoihin, joita yrityksen henkilöstö käyttää. Jokaiseen liikuntapaikkaan ei tarvitse tällöin ostaa erikseen lippuja, vaan kaikki eri palvelupisteissä olevat kortit käyttävät lippuja samalta tililtä. Yrityksen henkilökuntaan kuuluva esittää yrityksen henkilökortin tai muun todistuksen yrityksen henkilökuntaan kuulumisesta, jolloin yrityksen tililtä vähennetään sarjalippu.

Mikäli työnantaja maksaa henkilöstönsä kuntoilumaksusta osan, voidaan kertalipulle määritellä (€ tai %) osuus, jolla yritys tukee henkilöstönsä kertalipun maksua. Työntekijät maksavat jokaisen käyntinsä yhteydessä oman osuutensa maksusta.

Henkilökohtainen OuluCard
Jokaiselle työntekijälle voidaan nimetä järjestelmään henkilökohtainen kortti. Henkilökohtaisten korttien käytöstä on mahdollisuus saada kuukausittain käyttäjäkohtainen erittely. Yrityskohtaisesti voidaan määritellä osuus (€ tai %) jolla yritys tukee henkilöstönsä kertalipun, sarjalipun ja kuukausikortin ostossa. Työntekijät maksavat oman osuutensa maksusta liikuntapaikassa.

OuluCardin käyttöpaikkoja ovat:
Oulun uimahalli (uinti, kuntosali)
Raatin uimahalli (uinti, kuntosali, sulkapallo)
Jatulin liikuntakeskus (kuntosali, uinti)
Oulunsalon liikuntakeskus (kuntosali)
Ouluhalli (kuntosali, yleisurheilu)

Lippujen hinnat


Käyttöönotto
OuluCardin käyttöönotto edellyttää sopimusta liikuntapalveluiden kanssa silloin, kun työntekijä maksaa yrityksen tukemana osan kertamaksun, sarjalipun tai kuukausikortin hinnasta liikuntapaikan kassalle.

Lisätiedot: liikuntapalvelut@ouka.fi