Oppilaskunta

Oppilaskunnan vuosikello. Sisältö selitetään alempana tällä sivulla.

Oppilaskunta on tärkeä osa kouluamme

Oppilaskunta on tärkeä osa kouluamme. Se on oppilaiden äänitorvi, joka toimii suunnitelmallisesti ja vaikuttavasti. Oppilaskunnan kautta oppilaiden on mahdollista saada äänensä kuuluviin heitä koskevissa asioissa ja vaikuttaa näin kouluyhteisömme kehittämiseen. Oppilaskunnan tehtävänä on parantaa oppilaiden asemaa ja viihtyvyyttä sekä omassa luokassaan että koulussamme. Lisäksi oppilaskunnan kokouksissa harjoitellaan kykyä ottaa vastuuta yhteisten asioiden hoidosta omassa kouluyhteisössämme.

Oppilaskuntaan kuuluvat kaikki koulumme oppilaat. Heitä edustaa demokraattisesti valittu oppilaskunnan hallitus, joka koostuu jokaisen luokan oppilaista. Luokan edustajien kautta kaikki oppilaat voivat vaikuttaa koulumme asioihin. Oppilaskunnan hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Oppilaskunnan ohjaavana opettajana toimii Päivi Mäki-Petäjä.

Oppilaskunnan hallitus toimii oppilaiden ja opettajien välisenä linkkiä. Hallitus pyrkii parantamaan opiskeluoloja ja virkistämään kouluyhteisöä erilaisilla tapahtumilla, joiden toteuttamiseen tarvitaan kaikkien oppilaiden yhteistyötä. 

Oppilaskuntatoimintaa ohjaa vuosikello, johon on merkitty lukuvuoden jokaiselle kuukaudelle tapahtumia, tempauksia ja haasteita. Elokuussa valitaan lukuvuodelle uusi oppilaskunta ja julistetaan koulurauha 23.8. Syyskuussa suunnitellaan toimintaa, vietetään Kansainvälistä lukutaitopäivää 8.9. päivänavauksen ja yhteisen lukutunnin puitteissa sekä kisaillaan jalkapallon välitunticupit luokka-asteittain 19., 21. ja 22.9. Lokakuussa vietetään Satupäivää 18.10. ja Lokakuun lukukuumetta 18.-22.10. sekä järjestetään Halloween -tapahtuma 31.10. Marraskuussa vietetään Siisti naulakko -kuukautta, kuunnellaan Lapsen oikeuksien -päivänavaus 10.10. ja järjestetään Päässälaskumestari -kisat 3.-6. luokille. 14. ja 16.11.  Joulukuussa aukeaa päivittäin joulukalenteri, oppilaskunta pitää joulukioskin 1.12. ja torstaina 21.12. pidetään Villasukkapäivän. Tammikuussa kisaillaan Visailuviikolla 15.-19.1. ja vietetään Nurinkurin -päivää 26.1. Helmikuussa on Ystävänpäivä -tapahtuma ovikisoineen 14.2. ja Random reppu -päivä 7.2. Maaliskuussa on Koko koulu ulkoilee -päivä 1.3. villasukkajuoksuineen, pakohuonepelit 6. luokkalasille viikolla 11 sekä Earth Hour - aamunavaus 22.3. Huhtikuussa vietetään Lukuviikkoa 22.-28.4. ja järjestetään Vappuhulinat + Talent -tapahtuma 30.4. Toukokuussa kisaillaan kevään välitunticupit 14., 16. ja 17.5. ja välituntimaratonit 21. ja 23.5., järjestetään Roskaratsiat luokittain viikolla 22 sekä arvioidaan oppilaskunnan toimintaa lukuvuoden aikana. Lisäksi kuukausittain pidetään Älä jätä mitään -päivä ruokahävikin vähentämiseksi.

Oppilaskunnalla on koulumme aulassa oma postilaatikko. Oppilaskunta tiedottaa hallituksen kokouksista, tapahtumista ja teemapäivistä koulumme Info-TV:ssa sekä Instagramissa.