Käyttöehdot

Oulun kaupungin julkaiseman avoimen datan käyttö edellyttää Nimeä-lisenssin noudattamista. Lisenssi on tyyliltään salliva, ja sillä halutaan edistää tiedon hyödyntämistä, läpinäkyvyyttä ja innovaatioita.

Lisenssi mahdollistaa avoimen datan kopioimisen, levittämisen, näyttämisen ja esittämisen julkisesti. Aineistosta saa luoda johdannaisteoksia, kunhan aineiston tuottajan tai oikeuden omistajan nimi mainitaan asianmukaisesti. Alkuperäisen aineiston omistusoikeus säilyy aineiston tuottajalla. Lisenssi perustuu Creative Commons-lisenssiin (CC 4.0 BY, ByAttribution).

Lisenssi sallii

  • jakaa, kopioida ja levittää aineistoa edelleen missä tahansa välineessä ja muodossa.
  • muunnella, yhdistellä ja muokata aineistoa sekä luoda sen pohjalta uusia aineistoja.
  • käyttää aineistoa missä tahansa tarkoituksessa, myös kaupallisesti.

Lisenssinantaja ei voi peruuttaa näitä oikeuksia niin kauan kuin noudatat lisenssin ehtoja.

Lisenssin ehdot

  • Nimeä. Sinun on mainittava lähde asianmukaisesti, tarjottava linkki lisenssiin sekä merkittävä, mikäli olet tehnyt muutoksia. Voit tehdä yllä olevan millä tahansa kohtuullisella tavalla, mutta et siten, että annat ymmärtää lisenssinantajan suosittelevan sinua tai teoksen käyttöäsi. Lisenssin myöntäjällä on oikeus pyytää aineiston julkaisijaa poistamaan maininnan aineiston tuottajasta.
  • Ei muita rajoituksia. Et voi asettaa sellaisia oikeudellisia ehtoja tai teknisiä estoja, jotka estävät oikeudellisesti muita tekemästä mitään sellaista, minkä lisenssi sallii.

Lisätietoja