Koulumme tarina

LAANILAN LUKIO - RAKKAUDESTA SIVISTYKSEEN

Opiskelijat ovat nimenneet koulumme Rakkauden Laanilaksi syystä. Yleissivistyksen tarjoaminen nuorille ihmisille nykyaikaisin opetusmenetelmin on meille sydämen asia – ihan oikeasti rakkaudesta tieteeseen, taiteeseen, taitoihin ja ihmisyyteen. Ilmapiiri on kotoisa ja kannustava. Laanilalaisilla on sydän paikallaan.

HYVÄT EVÄÄT

Lukio-opintojen salat selvitetään ja tarvittavat digitaidot opetellaan yhdessä heti opintojen alussa. Laanilan lukiossa voi valita lukio-opintoja todella monipuolisesti ja saada erinomaiset valmiudet paitsi jatko-opintoihin, myös koko elämään.

TOISTEN KANSSA

Uusia lukio-opiskelijoita auttavat alkuun tuutoriopiskelijat. Ryhmäytymispäivinä tutustutaan toisiin opiskelijoihin, joten uusia tuttavia, kavereita ja sydänystäviä on odotettavissa. Haluamme opiskelijoidemme voivan hyvin kaikin tavoin. Siksi heitä tuetaan opinnoissa pitkin matkaa tarpeen mukaan myös mm. läksypajatoiminnalla ja tukiopetuksen keinoin, liikkumista unohtamatta.

GLOBAALIA VASTUUTA

Laanilan lukiolla on pitkät perinteet Unesco- ja Vihreä lippu -kouluna. Opiskelijoiden arjessa tämä näkyy monenlaisina kansainvälisyysprojekteina, ihmisoikeustyönä, kestävän kehityksen oppimisena sekä ilmastolukiotoimintana. Globaali vastuu ja humaanit arvot elävät osana jokapäiväistä koulutyötä, vaikkei erillisiin projekteihin osallistuisikaan.

SANOISTA TEKOIHIN

Kestävän kehityksen tavoitteet on otettu Laanilan lukiossa tosissaan. Esimerkiksi koulun oma aurinkovoimala tuottaa sähköä eettisesti ja paikallisesti – koulun katolla. Uusia suunnitelmia haudutellaan jo: meillä pääsee mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan kestävämpää huomista!

VIRRASTA VOIMAA

Kuten arvata saattaa, Rakkauden Laanilan opiskelijakunta on innokas, aikaansaava ja osallistava. Opiskelijat ja opettajat kehittävät koulua yhdessä. Oulujokivarren luonnonkauniissa ympäristössä, lähellä keskustaa onkin kyllä hyvä tehdä töitä. Meitä on täällä Laanilan lukiossa kaikkiaan 360 opiskelijaa ja 25 opettajaa. Uusia lukiolaisia valitaan vuosittain 130.

Tervetuloa opiskelemaan ja rakentamaan aurinkoista Rakkauden Laanilaa porukassa!

 

Opiskelijoiden kommentteja:

  • Laanilan lukiossa on viihtyisää. Täällä saa heti ystäviä ja ketään ei jätetä ulkopuolelle. Oikein ihana koulu. (Tinja)
  • Laanilassa on rento ja mukava ilmapiiri ja hauskat opettajat. (Venla)
  • Laanilassa opettajat tutustuvat opiskelijoihin henkilökohtaisesti ja auttavat kaikessa. Myös tukiopetusta saa tarvittaessa. (Petrus)

Laanilan lukio - elämää varten

 

AURINKO­LAANILA

Koulumme katolle asennettiin vuodenvaihteessa 2021-2022 aurinkopaneelit. Aurinkovoimalamme vuotuinen tuottoennuste on noin 40000 kWh, mikä vähentää laskennallisesti hiilidioksidipäästöjämme 27 tonnia.

Eettisyys ja ympäristöosaaminen on yksi lukion opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen osa-alue. Tavoitteemme ilmastolukiona on toimia monipuolisesti kestävän tulevaisuuden oppimisympäristönä.

Laanilan lukio, luovuus, osallisuus,vastuullisuus, empaattisuus