Onni-palveluliikenne

Onni-palveluliikenteen tavoitteena on tarjota edullinen kyytipalvelu henkilöille, joilla ei ole edellytyksiä käyttää tavallista joukkoliikennettä. Palveluliikenne on tarkoitettu esimerkiksi liikkumisen apuvälineitä käyttäville henkilöille tai ikääntyneille, joilla on vaikeuksia liikkua.

Autoissa on erikorkuisia istuimia sekä tilaa rollaattoreille ja pyörätuolille. Autoon mahtuu yksi pyörätuoli kerrallaan. Onni-auton pyörätuoliluiska ei sovellu sähköpyörätuoleille. Jos käytät sähköpyörätuolia, tilaa inva-taksi. Onni-palveluliikenteen linjoja voivat käyttää myös tukea tarvitsevat muistisairaat yhdessä oman saattajan kanssa.

Palvelu toimii Oulun kaupungissa. Autot liikkuvat myös kaukaisemmissa kaupunginosissa: Haukiputaalla, Kiimingissä, Oulunsalossa, Ylikiimingissä ja Yli-Iissä.

Onni-linjat 1-13 palvelevat ma-pe noin kello 8-16. Linja 14L palvelee lauantaisin kello 9-17. Palveluliikenteen linjoja ei ajeta arkipyhinä. Katso linjakohtaiset reitit Linjat ja reitit -sivulta.

Linjat liikennöivät omilla reittialueillaan, mikäli niille on tehty tilaus. Linjat ajavat keskustaan ja keskeisiin asiointipaikkoihin esim. terveysasemille ja kauppapaikkoihin. Auto tulee rakennuksen pihalle. Kuljettajat auttavat autoon nousussa ja autosta poistumisessa, mutta eivät saata asiakkaita ovelta ovelle, sisätiloihin tai nouda asiakkaita sisätiloista. Onni-autot pysähtyvät reiteillä merkittyihin pysäkkipaikkoihin, mutta ne myös hakevat asiakkaan sovitusta paikasta ja vievät määränpäähän. Lähtöpaikan ja määränpään tulee sijaita Onnin reittialueella.

Lisätiedot ja kyydin tilaus Onnin asiakaspalvelunumerosta

Tulostettava esite Onni-palveluliikenteestä (PDF on saavutettava)

Vammaispalveluiden ja sosiaalihuollon kuljetuspalvelut

Vammaispalvelun ja sosiaalihuollon kuljetuksista vastaa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde. Lisätietoja sosiaalihuollon kuljetuspalveluista löytyy Pohteen sivuilta.