Ilmasto-osaaminen

Tämän sivun sisältö:


Yhteinen ilmasto

Vastuulliseen elämäntapaan kuuluu huolenpito yhteisestä ilmastostamme. Poikkeuksellisen nopeasti etenevä ilmastonmuutos aiheuttaa haasteita sekä yksilöiden, yhteiskuntien että eri lajien selviämiselle ja sopeutumiselle. Ratkaisut myös maapallon kokoisiin ongelmiin syntyvät kuitenkin paikallisista teoista, kun yksittäiset ihmiset päättävät osallistua yhteiseen hyvään. Kukin meistä on yksi lenkki suuressa ketjussa ja jokainen lenkki ratkaisee.
 

Kuunnellaan ja keskus­tellaan rakentavasti

Tarvitsemme nyt yhteisen päätöksen ja tuuppauksen kohti puhtaampaa tulevaisuutta, jossa ihmislaji ei yksin valtaa koko planeettaa, vaan asettuu kokoiselleen paikalle. Meillä on ihmisinä kyky rakentavaan keskusteluun, mitä meidän tulisi harjoittaa useiden kriisien ajassa entisestään: yksi tärkeimmistä teoista onkin pysähtyä ja kuunnella toisiamme.
 

Tarvitsemme erikokoisia ilmasto­tekoja

Huomaamme, että ilmastokestävää elämää voi toteuttaa eri tavoin ja voimme tehdä siitä yhdessä mukavampaa. Pidetään siis omasta mielestämme ja hyvinvoinnistamme huolta toteuttamalla arjessa arvojemme mukaisia pieniä ilmastotekoja. Tehdään omissa työ-, koulu- ja harrastusporukoissa vaikuttavia yhteisöjen ilmastotekoja, joilla rakenteet muuttuvat osa kerrallaan. Vaaditaan johtajilta ja päättäjiltä vastuuta oman ja tulevaisuuden sukupolvien hyvän elämän turvaamisessa ja mahdollistamisessa.

 

Perehdy teemaan käsikirjan avulla

Perehdy käsikirjan sivuilta 26-33 ilmasto-osaamiseen tarkemmin.

  • Tietoaukeama
  • Tavoitteet eri kohderyhmille
  • Toiminta
  • Tukea