Yksikön toimintaan

Tämän sivun sisältö:

Kerrotaan yhteistä tarinaa

Oulun kaupungissa kestävän tulevaisuuden rakentaminen nähdään hyvinvoinnin, turvallisuuden ja talouden välttämättönä tukipilarina. Olemme sitoutuneet kansallisiin ja kansainvälisiin asiakirjoihin. Toivotun tulevaisuuden saavuttaminen vaatii kuitenkin, että puhumme yhteistä kieltä ja ymmärrämme ekososiaalisen sivistyksen merkityksen. Kestävän tulevaisuuden opinvirta kestävyyskasvatuksen mallina on liitetty opetus-ja kasvatustyötä ohjaavien asiakirjojen paikallisiin kirjauksiin, jotta sanat tulevat todeksi kaikille oululaisille ensiaskeleista lähtien.

Opinvirrasta toimiva työkalu yhteisösi kestävään toimintaan

Kuinka tehdä Kestävän tulevaisuuden opinvirrasta sinulle ja organisaatiollesi sopiva ja toimiva työkalu kestävään arkeen?

  • Tutustu oheiseen tallenteeseen Hyppää Opinvirtaan! -webinaarista. Voit käyttää sitä esim. opettajien kokouksessa alustuksena ennen oman opinvirran suunnittelua. Alla myös webinaarin diaesitykset: Opinvirran yleinen sekä Ylikiimingin esitys.
  • Käy läpi itseopiskelumateriaali (linkki alla).
  • Ota käyttöösi työskentelypohjat pedagogiikan kehittämiseen ja oman opinvirran (eli teidän näköisenne kestävyyskasvatuksen) suunnitteluun. Työkaluja, kuten Opinvirran työskentelypohjat vuosisuunnittelun tueksi, löytyvät kaupungin intrasta Akkunasta jo varhaiskasvatuksen osalta. Koulujen materiaaleja työstetään vielä kestävän tulevaisuuden vastaavien kanssa ja lisätään Akkunaan lokakuun aikana.
  • Kartoita rakenteiden ja toimintakulttuurin kestävyys keke-työkalun avulla. Pitkään käytössä ollutta keke-työkalua on päivitetty ja se täydentää yksiköiden kestävän tulevaisuuden pyrkimyksiä nimenomaan rakenteiden ja toimintakulttuurin osalta. Löydät keke-työkalun Akkunasta.
  • Osallistu vertaistapaamisiin, täydennyskoulutuksiin ja muihin kestävyystapahtumiin, joita järjestää sekä Kestävän tulevaisuuden tiimi että lukuisat muut tahot! Lisätietoa esim. Mappa.fi-sivustolta.
Hyppää opinvirtaan! -webinaarin tallenne (kesto n.30min)